Tänk Vänsterpartiet röstade på Sverigedemokraternas förslag – här gällde ”sak och inte person” faktiskt – rakryggat och enligt sin framställda politiska linje.

JÖK-arna (S+Mp+C+L) röstade mot att fälla Löfvén – C+L avstod.

Tyvärr sitter inte Nyamko Sabuni (L) i riksdagen än men enligt henne finns inte JÖK längre. Det nuvarande Liberalerna säger sig stödja en moderatledd regering. Det blir upp till bevis hur L kommer att agera – utradera sig själva eller återuppstå. Liberalernas utmaning blir att vinna väljarnas förtroende. Enligt opinionsmätningarna har de nu inte tillräckligt förtroende för att komma in i Riksdagen.
Det finns TYVÄRR moderater som agerar livlina för Liberalerna. Dessa riskerar få sina röster uträknade samtidigt som de bidrar till färre mandat för det egna partiet – kan bara kallas för SVEK.
Fy för sådana svekfulla moderater – ryggradslösa – men spekulativt rikstagande – ….

Stå upp för Moderaterna i stället och bidra till ett starkt moderat statsbärande parti om du är moderat i själ och hjärta!

Nu gäller extraval eller talmansrundor.

Kommer blocken att bli S+Mp+C+V och M+Kd+L+Sd?

Ytterlighetspartierna V+Sd kommer inte att agera dörrmattor längre.
Fanatiker som Lööf (c) kommer bara att skapa problem med sin destruktiva tjurskallighet och blindbocksagerande för verkligheten och medborgarnas röster.
Kommer Lööf (c) att gänga sig med v eller sd? Troligen v, eller? Det blir spännade att följa.

Vi har två ytterlighetspartier med människovidriga rötter V+Sd. Partierna är godkända och lagliga. Folk röstar på dessa partier. De finns alltså. Själv skulle jag aldrig någonsin ens tänka på att rösta på något av dem!

Nu hoppas jag på seriös pragmatisk politik för Sveriges bästa.

S- 100
M- 70
Sd- 62
C- 31
V- 27
Kd- 22
L- 19
Mp- 16
Utan partibeteckning- 2
Summa: 349
(175 krävs för majoritet)


Om man ska tro Liberalerna enligt Nyamko Sabuni (L) kl 12:15 i presskonferens finns inte längre stöd för en Löfvén-regering.

S+Mp+C+V= 174
S+Mp+V=143
M+Kd+L= 111 +Sd=173
C=31
Centern det svekfullaste partiet av alla gillar säkert situationen – C kan fortsätta sitt ful- och maktspel.
Centern kommer att vara den STORA förloraren i denna tidens politiska spel genom att starkt bidragit till situationen genom sin fanatiska hållning.

Dags för Annie Lööf (c) att lämna partiledarposten så Centern kan få en seriös nystart och visa sin sanna borgerliga tillhörighet. Hon är körd!
Så tröttsam att lyssna på i sitt kämpande med att framstå som ngn slags ledartyp (som hon antagligen ser sig själv som).
Notering: Ebba Busch (Kd) är så överlägsen i ledaregenskaper vid en jämförelse!


Spännande tider inom politiken!

….

Moder SVEA suckar djupt över ansvarslösa politiker i Sverige.
Moder SVEA suckar djupt över ansvarslösa politiker i Sverige.

Bollmatch inom #moderaterna