Man får många tankar omkring vad som kan ske ‘där uppe’ (på politikens riksnivå) – spelet bakom kulisserna.

Framför kulisserna tycks vänsterpartiet med Nooshi Dadgostar (v) göra bort sig ordentligt. Hon ställde ultimatum för att förhindra ‘hyresfrågan’. Hon ville förhandla ANNARS stödjer inte (v) längre JÖK regeringen Löfvén (s).
Hon ställde ultimatum med tidsgräns. När journalister pressar henne i frågan om misstroendevotum stod det tydligt att (v) önskar stöd av (kd) samt (m) för misstroendevotum. (v) har inte själva tillräckligt antal mandat för att väcka ett misstroende i riksdagen. (v)vill absolut INTE ha stöd av (sd) så de frågorna svamlade hon löjligt svarslöst kring. 
Det skapar två scenarier för mig minst.

  1. (sd) triggas naturligtvis av Dadgostars (v) uttalanden om (sd) och vill placera henne på pottkanten – de väcker genast misstroendeförklaring mot Löfvén (s). Sd har ju tillräckligt antal mandat till skillnad från v. De vill ”tvinga” vänsterpartiet att rösta på deras förslag. Tvinga v att visa ansiktet: menar de allvar med sitt hot? 
    Min kommentar: Jag tänkte genast att detta skulle ske – en sådan chans missar inte sd. Eftersom sd inte kan sägas vara ett statsbärande parti som tar verkligt ansvar för landet så skiter de i om de skapar oro och driver Sverige in i en situation som inte är den bästa just nu och … det är det inte att byta regering NU. Även om vi är många många som vill ha bort s/mp-farsoten från styret.
  2. Detta ger flera tankar om Dadgostars (v) utspel: Det är ett tomt hot och hon räknar med denna utveckling för att att förbereda nästa val att bli fördelaktigare för rödgrön regering genom att driva fram en moderatledd regering som kan ges skulden för allt som gått fel under denna regeringen i sju år.
  3. Något är överenskommet mellan v+s bakom kulisserna för att tvinga C+L i JÖKen att gå med på något speciellt för att förhindra regeringskris. Mildra hyresöverenskommelsen så att säga. C+L sätts på pottkanten och blir i annat fall ansvariga för regeringskris. M och Kd blir överkörda och naturligtvis sätts Sd i skamvrån och blir skrattade åt eftersom de lurades till misstroendeförklaring.
  4. V + Sd + M + Kd kan tillsammans fälla Löfvén-regeringen och JÖKarna. För att skapa vad…?
  5. … jag fortsätter snart här ….
  6.  

 

 

© Birgitta Rudenius

VAD FÅR VI FÖR PENGARNA!?