Varför har man en politisk blogg egentligen?

För mig gäller ett stort samhällsengagemang. Det händer mycket med vårt gemensamma ”out there”. Välfärden med omsorg om medborgarna – nu ett samhällskontrakt som krackelerar. Värst drabbas våra gamla som slitit för oss – våra svårt sjuka i långa köer särskilt cancerpatienter – våra barn i lågfungerande skolor samt nu även genom alltför ofta förekommande rån och förnedring vilket skapar rädsla och otrygghet – alla ‘korrumperade’ institutioner, korrupta utnämningar av chefer  ….

Klart man reagerar! Alla borde engagera sig inom politiken en period i livet. Det gjorde jag när jag som lärare insåg att politiker saknade barnperspektiv. Jag ville ändra på det och påverka. Det var en intensiv period med uppdrag bla i socialnämndens arbetsutskott, kommunfullmäktige, hovrätten … en högst lärorik och viktig period i mitt liv. En annan viktig period var att leva i ett muslimskt land så helt annorlunda vårt. Det var i Förenade Arabemiraten på 80-talet. Jag gjorde ett återbesök till UAE i november.

Numera skriver jag här samt kommenterar lite här och där på Internet. Jag förbehåller mig rätten att betrakta företeelser på ett beskrivande sätt utan att göra anspråk på djuplodande. Jag är bara en av många ‘små’ medborgare – om än så engagerad. Numera.
Jag behöver skriva ner när jag reagerar på samhällsföreteelser vare sig det går åt fel håll eller rätt. #Barnerspektivet är alltid närvarande.

Jag har många favoriter i samhällsdebatten – de följer jag på olika sociala plattformar. Deras arbete uppskattar jag enormt mycket.

Public Service – SVT+SR får ett särskilt utrymme då jag är oerhört besviken på vårt lågfungerande. Jag har alltid varit nyhetsnörd och följer det mesta. Jag noterar vila ämnen som tas upp och vilka ämnen som INTE tas upp, vilka som bjuds in och vilka som inte bjuds in mm Det är så vinklat och så fruktansvärt undermåligt! Ibland dyker det upp nya journalister/korrespondenter och jag kan tycka de är bra och känner lite hopp. Det dröjer dock inte länge förrän de fallit in i fåran. Carina Bergfeldt tex tyckte jag var så bra i början och gjorde sakliga inlägg men oj vad hon har fallerat snabbt in i vad som får tyckas i SVT.
Jag är definitivt INTE emot ett Public Service – bara så som vårt fungerar. Avskeda alla – bygg upp ett nytt! Ett PS som fungerar allsidigt och i medborgarens tjänst.

Tänk om! Tänk om vi hade fått se en panel av motstridiga klimatforskare/vetenskapsmän diskutera klimatet ur alla vinklar. SVT erbjuder nyheter om vad Greta gör. Skandal faktiskt!

Jag vill alltså bara finnas med i debatten och jag gillar mycket att skriva.

Så är det bara!

Mitt senaste inlägg idag fm – detta på Facebook under JohanWesterholm1 (Ledarsidorna.se)

Birgitta Rudenius Jag undrar över en sak …
Det tycks ju vara så att socialdemokraterna har ett starkt stöd i sk utanförskapsområden och bland den muslimska befolkningen. Man vet ju också att kvinnor får veta hur de ska rösta och att imamer där förstås vet bäst. Imamer kan ju tom sälja en mängd röster. Hur omfattande detta är vet vi förstås inte. Dags för djupa gräv.
Med tanke på utvecklingen av klansamhällen våld kontroll o dyl som skett samt den ökade judeförföljelsen har jag en fråga:
Hur långt kan socialdemokraterna tänkas låta detta få gå utan åtgärder och reaktion?
De bär ju uppenbarligen en skuld till denna odemokratiska och skrämmande utveckling genom sin handlingsförlamning.
Ett par följdfrågor: Hur ser socialdemokraternas framtida Sverige ut? Var befinner de sig själva i detta? Kan de motstå maktens berusning?

Freedom to Write and Draw by blogfia.

© Birgitta Rudenius