Jag har skrivit om två fantastiska män tidigare. Här hos mig gäller det samhällsklimatet och hur vi är mot varandra. Hur vi bidrar till att värna vår yttrandefrihet, det öppna samtalet, det reflekterande samtalet, vidsynthet, respekten för varandra, öppenheten … i samtal, skrift, fakta och information. Ja allt det som gynnar de fina konstruktiva människomötena.

Det handlar om vårt gemensamma samhälle – hur vi bidrar till att det ska bli och fungera lite bättre – information, reflektion i samtal och skrift.

Först tänkte jag på tre kvinnor men det blir fyra.

Den första är Rebecca Weidmo Uvell – drottning i gräv. Hon är suverän på att ta fram fakta och avslöjar sådant som verkligen behöver avslöjas. Bravo Rebecca! Du är fantastisk!

Den andra är Ann Heberlein – en flitig debattör, författare, filosof, teologie doktor i etik … you name it. Kontroversiell för många tydligen men jag gillar skarp hennes oräddhet och skärpa i samhällsfrågor. Gillar skarpt när Ann kopplar till filosofi samt håller fanan högt för etiken. Vi behöver mycket mer av etik i samhällsdebatten. Heja dig Ann! Du är fantastisk!

Nästa två kvinnor är framförallt skribenter i samhällsdebatten. Skribenter och flitiga debattörer. De har en särskild förmåga att fånga upp ämnen och belysa på ett beundransvärt klokt och nyanserat sätt. Så intressant att lyssna på och läsa. De har alltid en öppensinnad, saklig och vänlig attityd. Wow till er båda Alice Teodorescu och Carolin Hanna Dahlman. Ni är fantastiska!


Ni är alla fyra fantastiska och fina förebilder!


Hur är vi egentligen mot varandra!?

Yttrandefriheten är så viktig och så viktig att värna! Det finns många ”out there” som vill kväsa och tysta de med andra åsikter än deras egna. Många som hotar och bedriver drev. De ska aldrig lyckas. Jag älskar det öppensinnade reflekterande allsidigt belysta samtalet. Vi behöver mer av det. Tänk om Public Service hade fungerat som det borde! Tänk om! Jag saknar så ett Public Service värt namnet.

Crazy Art by me - Bäst att ha på fötterna

Quote Lögstrup.