Jag brukar inte se de fula dreven som det talas om. Detta om hur förfärliga människor kan vara mot varandra genom sina ord. Helt odrägliga kommentarer kan formuleras och skjutas i värsta attack mot en människa. Jag har sett enstaka sådana. Det räcker.

Folk kan vara förfärliga mot andra människor. Jag ser deras odrägligheter som deras presentation av sig själva.

Igår på twitter såg jag de trendande taggarna till höger. Jag brukar inte gå in på dem men igår gjorde jag det. Till #Annie – ja det är ju uppenbart vilken Annie (c) man menar. Det var helt avskyvärt. Jag lämnade snabbt men fick en bild i huvudet. Fick ned bilden med haiku i en illustration.

Alla ordproducenter borde tänka på vad de får iväg. Särskilt när det riktar sig till en person s.k. personangrepp. De som gör så därför att de inte gillar personens åsikter eller handlingar uppvisar en lägre intelligens – det är så de presenterar sig själva. De klarar tydligen inte att hålla isär sak & person. Troligen klarar de inte av en saklig diskussion. Det är miserabelt i vår yttrandefrihet att den används så.

Annie (c) och Joakim Lamotte m.fl är utsatta för detta lågfungerande drev av människor som just presenterar sin egen låga status och intelligens.

Annie (c) gjorde många oerhört besvikna genom JÖK – mig med. Lamotte provocerar genom sina reportage om verkligheter i Sverige.

Jag blir också arg, besviken mm men jag gör mitt bästa för att fokusera på åsikten och handlingen. Kanske misslyckas jag ibland. Inför nästa decennium ska jag tänka särskilt mycket på detta när jag skriver.

Tänk om vi kunde uppbåda så mycket civilkurage tillsammans att vi lyckas ”trycka tillbaka” dessa odrägliga drev. TÄNK OM!

Här är bilden med vers:
(ord kan såra i hjärtat och få tårar att flöda men ord kan också värma hjärtan – det humana är att tänka på vad man låter komma ut mot en annan människa)

Pics and Poetry - Words of Attacks by Birgitta Rudenius.

Vi säger ibland ‘omänskligt‘ när något förfärlig har skett. Är då den människa som utför sådana handlingar en O-människa?