Fy vad förbannad jag blev när Anna-Maria CB (m) utan förvarning petades från listan! Då tänkte jag ”definitivt INTE moderaterna”. En känslomässig reaktion, visst! Jag tänkte då blir det Sara Skyttedal (kd) men det visade sig snart att det var ingen kandidat för mig. Dels för uteslutningen av Fidesz. Men framförallt för deras – Kds – ”lagom”-agenda. Jag gillar inte lagom. Det är för mesigt!

Angående Fidesz: hav förståelse för Ungerns historia! Omfamna för att förmå Ungern gå ”rätt” väg och kör inte ut mot kylan. Säga vad man vill men Orban och Fidesz har gjort mycket för ungerska folket sedan det blev fritt från sovjetkommunisterna och alla andra ockuperande makter. Hav förståelse för att de vill sig själva mest väl just nu i deras utveckling. Skulle inte förvåna mig om Ungern passerar Sverige inom många områden inom ganska kort. Vi får se.

Tillbaka till EU-valet. Jo jag har gjort valkompassen. Det som förvånade mig var de namn den visade som låg närmast mina val som viktiga punkter.

Dessa är – mina val av viktigaste punkter:

Allra allra viktigast är att EU fokuserar på just kärnområdena och inget annat. Låt inte EU svälla som det tycks göra mer och mer! Det betyder inte lagom! Det betyder en ständigt pågående aktiv revidering av uppgifterna!

Dessa områden är:

  • Fred och säkerhet
  • Brottsbekämpning
  • Miljöfrågor
  • Vetenskap och utveckling
  • Handel och ekonomi

Ta bort jordbruksstödet! Ge stöd med krav och uppföljning till EUs fattigare länder. Skrota tiggeri mm. Säkra gränsskyddet. Var en tillgång för barn i världen – ge dem skolor och utbildning.

Ja så tänker jag och min kandidat just nu är Henrik Sundström. Kan han leva upp till detta? Gör du det Henrik?

Min valkompass i EU-valet 2019.

 

Orbans och Fidesz framgångar så här långt – är det fel för det ungerska folket? Inte konstigt att stödet är stort!
Men de vägvalen som inte är bra behöver få stöd att ändras – inte utfrysning!

2019_Orban2010