Sverige är ett litet land i världen. Pytteliten folkmängd jämfört med … många länder. Ja vi har lyckats bra. Mycket bra inom många områden. Det stiger lätt åt huvudet. Det riskerar leda till navelskåderi. Kan nästan liknas vid narcissism. Företrädare för landet är blinda i sin övertygelse om den egna förträffligheten.

Undrar om låg utbildning står i relation till navelskåderi.

En sak som jag tror står i relation till låg utbildning är när sådana makthavare visar tendenser att diktera villkor. Låg utbildning och makt – en dålig kombination. Vi har statsråd som visar sådana tendenser. Det är otäckt! Och riktigt skrämmande. Naturligtvis gillar dessa inte kritik. De drar sig inte för att uttala sig vilseledande. Undviker ofta också att deltaga i media när brännande frågor uppstår. Då är de inte tillgängliga. Någon gång skickas en ”undersåte” från departementet fram som svarar robotlikt.

Bedrövligt låg utbildningsnivå hos Löfvéns ministrar. Universitet ranking – Karolinska först på 40-de plats.

Vidgade vyer – öppenhet – ödmjukhet – reflektion – kunskap – sans & förnuft – … efterlyser jag mer och mer – i lilla Sverige – i vår tid … allt annat är alldeles för lågfungerande!

Hela tillvaron vi lever i handlar om ytligt kändisskap, selfies och likes – inte vetenskap och förnuft.


Vår lågutbildade statsminister – i en situation med andra ledare i världen – lyfter fram ABBA, Zlatan & Greta – som styrkor ur Sverige ….

Det visar precis på vilken nivå dessa (svenska ledare) fungerar! Hur sorgligt kan det bli!

Hela tillvaron vi lever i handlar om ytligt kändisskap, selfies och likes – inte vetenskap och förnuft.


Ps. Jag vill absolut inte nedvärdera musiktalang och sportframgångar – de har sin plats – men inte som referens i politisk handlingsförmåga.

Däremot vill jag ta avstånd från skolstrejker och företrädare med otillräcklig utbildning i viktig fråga.
Varför inte ge det utrymmet till den högsta kompetensen i stället – medias ansvar som inte tas – då de hellre eftersträvar sensation. Heliga G-ta Syndromet.


Ur led är tiden!

Freedom to Write and Draw by blogfia.