Alltså!!! Vi håller alldeles på att gå vilse … förlora oss … Vi fattar inte våra verkliga behov. Vi har blivit för ytliga. Vi har blivit för beroende. Beroende av teknik och Internet. Beroende av appar och gillande. Verkligen sorgligt och tror jag förödande på ett sätt.

Ofta tycker jag den offentliga debatten och mediabevakningen ägnar sig åt någon slags parallellvärld i ett flyt bredvid de verkligt viktiga frågorna.

När jag jobbade (inom skolan) och då i början av … datorer och Internet … vet jag att jag tänkte … och även skrev artiklar … om hur viktigt jag ansåg/anser att det är att …

… ju mer tekniken tar plats i vår vardag – desto mer av livsfilosofi behöver vi …

Jag menar att vi måste komma igång med samtal om de viktiga livsfrågorna … vad är meningen med livet … vem är jag … vad ska jag använda mig själv till i livet … vilken makt kan jag tilldela mig för att styra mitt eget liv … vem är jag i mötet med andra … vem är jag i dina ögon … hur ter du dig i mina ögon … hur presenterar vi oss för varandra på alla de olika arenor som bjuds i dagens verklighet …

Enligt Kierkegaard fungerar vi människor i tre ‘rum’. Det inre sinnliga – nästa det innerliga och det som omsluter alla det andliga.

Själv tänker jag också alltid i tre – kropp – hjärna – själ … behov – förnuft – tanke … Åh vad jag saknar bilderna jag gjorde för att illustrera mina tankar. De webbsidorna är borta nu. Mina allra första webbsidor.

Kroppen får alldeles för mycket. Folk blir feta. Vissa så de knappt kan röra sig. Andra blir sjuka av hur de äter och lever. Vällevnadssjukdomar kallas det. Hur tokigt är inte det!

Hjärnan och förnuftet – hur förhåller vi oss till vardagen? Hur fel tolkar vi företeelser?Vissa fattar inte hur små vi är i det stora hela. I en tid var jorden platt. I vår tid tror man att man påverkar klimatet i vår värld.  Hur tokigt är inte det!

Själen – våra tankar om vårt varande i världen – meningen med livet … det har vi slutat tänka omkring. Hur himla tokigt är inte det!!!!

Jag anser att skolan ska ge utrymme för filosofi. Jag anser att det är urviktigt i vår tid! Undrar vilket parti som tar upp detta i sitt skolprogram? Jag hoppas förstås att det blir Moderaterna.

quote-there-are-two-ways-to-be-fooled-one-is-to-believe-what-isn-t-true-the-other-is-to-refuse-soren-kierkegaard-35-35-75

”There are two ways to be fooled. One is to believe what isn’t true, the other is to refuse to believe what is true.” Sören Kierkegaard.