”Moderaterna är ett parti för dem som vill göra rätt för sig” sade Torbjörn Tegnhammar moderat kommunalråd i Malmö vid en intervju i Studio Ett (SR) efter Anna Kinberg Batras avgång.

Jag tycker den meningen är kärnfull och säger mycket.

Det betyder att man vill dra sitt strå till stacken – under vilka än de egna förutsättningarna och villkoren är. Vare sig man har det ”förspänt” eller man har en kämpig vardag.
Man vill dra sitt strå till stacken för allas vårt gemensamma bästa. Det är fint!

Därför prioriteras arbete. Allt arbete. Från den minsta insatsen till den största. Människosynen är positiv. Alla kan – men vi har olika förutsättningar – vi kan. Om vi vill. Visst finns det de som hellre vill leva på bidrag. Jo, de finns, tyvärr. Det finns de som utnyttjar våra välfärdssystem. Bedrägerier mot försäkringskassan med fl. Det finns även de som tillfälligt måste leva på bidrag och de ska självklart få hjälp.

Genom arbete och företagande kommer det in skattemedel till statskassan. Det ger utrymme att sänka skatten för att uppmuntra arbete. Tydligen fattar inte vänstern det! Och ofta får deras ”skattesänkar-argument” stå oemotsagda i debatter. Måtte någon skarpsinning borgerlig politiker reagera, ta till orda och förklara detta.

Under allianstiden ökade antalet som lämnade bidragsberoendet för arbete. Det minskade naturligtvis utgifter samtidigt som detta samt ökat arbete gav mer inkomsterna i statskassan. Därmed kunde arbete uppmuntras genom skattesänkningar.

Det ska helt enkelt löna sig att arbeta i den moderata världen.

I den moderata världen lever människor i frihet – frihet att välja i sin vardag.

Frihet utan förtryck.

Frihet och ansvar.

FRIHET  att forma sitt eget liv … och ANSVAR för det gemensamma.


Ps. Jag tror Moderaterna och Sverige behöver Carl Bildt – Snälla Calle kom tillbaka!


m-hjärta