”Vill man ha O-ordning i Sveriges parlament ska man rösta på sverigedemokraterna!” Joakim Larsson (m) ordförande Stockholms stad. I Agenda ikväll.

Ja det stämmer ju! Likaså att …. har man inget emot rasister och nazister i Sveriges Riksdag kan man rösta på sverigedemokraterna. Har man inget emot kommunister i Sveriges riksdag kan man rösta på vänsterpartiet.
Sverigedemokraterna och vänsterpartiet är avarter inom politiken – därför att de är människofientliga. De hatar vissa människor.

För mig är det totalt orimligt att rösta på partier som hatar människor. Som lever på att ha människor som hatobjekt. Människofientlighet.

Hur kan någon enda vettig människa ge dessa partier sin röst!? Ofattbart i min värld.


Sorgligt att väljare ”tvingats” reagera på detta sätt. Det var/är för många av sd-s sympatisörerna endast en vanmäktig protest över förd politik. Från början gällande flyktingpolitiken och fortsatt dess konsekvenser i samhället. Önskar de tog sitt förnuft tillfånga.


Nu är jag väldigt nyfiken på hur valberedningen tänker arbeta. Det känns bra att man har ambitionen att föra en öppen linje och tex att den som vill ta på sig uppdraget som partiledare ska kunna anmäla sig själv. Alla moderater kan nu föreslå vem de vill se som sin ledare.

Jag tänker till om några ….

Carl Bildt hade varit toppen toppen! TOPPEN!

Fredrik Reinfeldt borde anmäla sig för att rätta till det han ställde till – samt fortsätta med det han gjorde bra. Han var trots allt bra för Sverige!

Elisabeth Svantesson har varit taggad och tydlig i att kommunicera moderat politik. Dessutom låter hon sig inte avbrytas i debatter. Det gillar jag mycket. Frustrerande är det när moderata företrädare låter sig avbrytas gång på gång.

Ulf Kristersson – ja han har väl alltid gjort bra ifrån sig. Tror inte han heller låter sig avbrytas.

Tove Lifvendal vore kanske ett intressant alternativ. Modig och rakryggad.

… kanske kommer jag på fler …

m-hjärta