Ja vad hade man att vänta!!!

Vissa länder – Sverige – har haft en extrem asyl- och flyktingpolitik. Ja så extrem att den orsakat problem och lockat flyktingar att ta dödliga risker och problem för andra länder när flyktingar vill passera för att komma till ”paradiset”.

Vissa länder har tidiga ockupationsmakter fortfarande nära i minnet och vill styra vem som kommer in i landet. Gäller för Ungern som genom århundraden varit ockuperat av olika folk – mongoler – turkar – romare – kommunister.

Sverige och Ungern – motsatser i EU. Helt olika bakgrundshistoria! Helt olika i hur man värnar de egna medborgarna. I Ungern gäller SAHÄLLSKONTRAKTET i Sverige är det övergivet för ett tag sedan. Var det när Reinfeldt (m) gjorde upp med (mp) i syfte att utestänga ett annat parti!? Ett svek – inte tu tal om den saken! Reinfeldt (m) var blind just då och det lider moderaterna fortfarande av.

Den ungerska politiken – som värnar samhällskontraktet – kallas ibland högerextrema eller bruna krafter. Egentligen är styret motsvarande m+kd. De egentliga bruna krafterna (Jobbik) sitter inte i regeringen! Men rapporteringen låter som de gjorde det.

Jag tycker absolut att Ungern gör rätt! Jag anser att ett land ska självt bestämma i denna sak.
Jag anser att det är korkat och ointelligent av Sverige att först ha en extremt avvikande politik och sedan komma och kräva av andra att ställa upp och rätta till det egna misstaget!
Jag anser att EU borde sett till att ha en gemensam asyl-och flyktingpolitik från början. Varför fattade inte politiker det!? Vilka problem det skapat för att vi har inkompetenta politiker!
EU måste fatta vilka frågor det är till för och vilka frågor de inte är till för!
Obs – jag skiljer på asyl-och flyktingpolitik från Invandringspolitik som inte behandlas i detta inlägg.

I Sverige ökar otryggheten i rask takt. Brottsligheten ökar och svenska poliser lägger ner utredningar om inbrott och våldtäkter på löpande band.
I Ungern är det tryggt … ock gott om poliser ute på gatorna.

Sverige har övergivit samhällskontraktet gentemot de egna medborgarna och de lider inom olika områden … sjukvård, äldreomsorg, trygghet, ….

Ungern är tydliga med att sätta sina egna medborgare främst. Lägsta löner ökade starkt, äldre får högre pension, lägre kostnader på gas och el, mm mm


Kompl.
Länder kan stödja flyktingar och människor i nöd på olika sätt. Vi vet vilka enorma kostnader det blivit för Sverige med sin politik att hjälpa ett ”fåtal”. Den summan skulle kunna hjälpt ofantligt många fler behövande på plats. Hur stor Ungerns bidrag till flyktinghjälp är vet jag ej. Tänk om Ungern hjälpt fler men på plats!?


Sverige och Ungern – motsatser i EU ….

Heja Ungern!

Det är rätt att sätta sina egna medborgare i främsta rummet!

Orban: Ungrarnas säkerhet viktigast - ej diskutabelt!

Kan någon tänka sig Stefan Löfvén (s) – Sveriges statsminister säga så!!!!????
Visst är det konstigt hur det blivit i Sverige!


Sverige - Ungern varandras motsatser. Dt blir intressant att följa utvecklingen!