När Erdogan gjorde sitt utspel och uppmanade alla turkar i Europa att skaffa 5 barn … föddes mitt uttryck #tokledare … och jag fortsatte att tänka lite om olika ledare … inom politiken …

Ja första och nästan lättast är att avfärda den naive mesige ledartypen … där Stefan Löfvén (s) personifierar en sådan … tråkigt nog Sveriges statsminister … stackars land!

Sedan pratas det mycket om starka ledare … men dessa behöver också delas upp … och nu tänker jag framförallt på … starka som …

  1. starka för sitt folk – medborgarna
  2. starka för sitt eget ego – utvidgning
  3. …. om jag kommer på fler typer

Som exempel på ”stark för sitt folk” lyfter jag fram Viktor Orban i Ungern. Ha värnar hårt om det ungerska samhällets väl och har ”samhällskontraktet” klart för sig.

Som exempel på ”starka för sitt eget ego” lyfter jag fram Turkiets Erdogan och Rysslands Putin. Praktexempel på #tokledare !

Vi har ju en #tokledare till i världen – Donald Trump i USA. Men jag vill nog placera honom som ”stark för sitt folk” snarare än ”stark för utvidgning” …. men här är jag osäker på vad han egentligen vill och står för … precis lika osäker som alla andra … EGO har han förstås så det räcker och en hel del till …

Jaha … så tänkte jag omkring ledare inom politiken … och jag önskar så att vi får en stark, klok, insiktsfull …. ledare i Sverige snart … en som ser samhällskontraktet som sitt ansvar och ledstjärna!

Ps. Vi har ju de galna diktatorerna också – en Kim i Nordkorea …. stackars människor i det landet! Varför befriar in FN människorna … kan man undra … och det finns väl en regel som säger att man inte får gå in mot ett land bara vid konflikter inom ett land.
Vad ska vi ha det nuvarande FN till … egentligen! …. får bli ett annat inlägg …


Läser idag en rubrik som …. Love uttrycket ”AKTIVISTBYRÅKRATER” … precis!!!! … och inte ett dugg bättre än det korrumperade systemet i östländer …

”En typisk aktivistbyråkrat är oftast inte personen på golvet som gör slitgörat, utan chefen som hoppar mellan olika direktörsposter genom att ha rätt kompisar och välsmort munläder. Ett exempel på detta är rikspolischef Dan Eliasson.”  Karin Pihl Expressen.


Demokrati & Frihet. Det sekulära samhället är värt att värna! - Ska värnas! En god livsfilosofi är bättre än vidskepelse och religion.