Det är ju inte klokt hur journalister uttrycker sig i vårt Public Service!

Nu senast reagerade jag på hur ett avsnitt i Filosofiska rummet presenteras. Programledare är Lars Mogensen, producent Thomas Lunderquist.

Vad vet Lars Mogensen om Ungern, undrar jag. Han låter som en vänsterextrem journalist!

”… Victor Orbans totalitära Ungern …”

Det är ju sanslöst oseriöst!!!!

Victor Orban – premiärminister i Ungern – har sitt folks stöd – ett starkt stöd fick han och hans parti vid senaste demokratiska valet. Obs DEMOKRATISKA VALET!
Vänsterpartierna är ganska små och verkar bråka hela tiden med varandra. Vänstertidningen som lades ned gick med brakförlust. Ingen ville väl läsa.Ekonomiska skäl till nedläggningen alltså och inte politiska.

Victor Orban har sitt folks förtroende och han ser tydligen allvarligt på uppdraget som förtroendevald och håller sig till sitt kontrakt till medborgarna – medborgarkontraktet. Till skillnad från politikerna i Sverige.

I dessa dagar blir det mer och mer uppenbart att medborgarna i Sverige kommer på skam medan andra sätts i främre rum. Den ena berättelsen från verkligheten efter den andra vittnar om hur illa det står till. SVT lyfter fram – ”Jag är muslim” och SR lyfter fram flyktingarna från Afghanistan. Jämt är det snyfthistorier om flyktingarna i Public Service! Ja det är faktiskt snyfthistorier. Klart folk reagerar! OBS! Jag säger inte nu att Sverige inte ska hjälpa! Jag beskriver vad som sker.

Våra egna äldre, våra cancersjuka, våra handikappade, medborgare i behov av välfärden får numera förfärligt mycket sämre omsorg och vård. För att inte tala om alla dessa brott som äldre och andra utsätts för numera. Skandalöst faktiskt!
Eftersom vi har en vänsterregering så står ju inte vänsterrörelsen och demonstrerar eller skriker högt. Hade vi haft en högerregering hade det hörts ramaskri från det hållet! Men som sagt för vänstern är den svenske medborgaren inte viktigare än vem som ute i världen.

Jag anser att folkvalda politiker ska hålla sig till medborgarkontraktet! Folkvalda politiker i Sverige ska värna sin egen befolkning i första hand! Naturligtvis ska man också hjälpa folk i nöd. Men det oansvariga sättet som denna hjälp skett hittills är sanslös. Kostnaderna är enorma och borde redovisas öppet. Det är en avgrund mellan den äldre ensamma medborgarens villkor och en flyktings i Sverige.

Tänk så många verkligt behövande ute i världen som kunde fått hjälp för den summan som hittills lagts ut i Sverige!

Hur kan en journalist uttrycka sig så som Lars Mogensen! Vilket förakt för medborgarkontraktet och en demokratiskt vald premiärminister i EU (med sitt folks starka stöd) Lars Mogensen visar!

”Totalitär stat!” säger han om Ungern.

Så skamligt oseriöst!

Mikael Sandström  om den tidigare borgerliga regeringens politik – Bra tycker jag!

Anna Kinberg Batra om den tidigare politiken och vändningen – Bra tycker jag!

Sverige - Ungern varandras motsatser. Dt blir intressant att följa utvecklingen!