Jag ogillar verkligen oseriösa politiker och journalister. Jag blir arg när de agerar oseriöst och samtidigt innehar ett ansvarsuppdrag (politiskt förtroendeuppdrag) eller en ansvarsposition (journalist inom svensk Public Service).

Just nu är dels Annika Lapintie – finsk politiker – och Carl Schlyter – svensk politiker -aktuella exempel.

Annika Lapintie står i riksdagseminariet om tryckfrihetsförordningen och bland annat säger att ”Ungern lägger ner en oppositionstidning av politiska skäl”. Det kan ju vara pikant för en vanlig vänstersympatisör att säga men högst oseriöst av en förtroendevald!
Tidningen gick med en brakförlust! Tydligen ville alldeles för få köpa den. I stället för att hålla en sådan tidning under armarna kan ju pengarna användas till bättre saker. Kan som en liten extra godbit berätta att de lägsta lönerna i Ungern har fått en mycket kraftig höjning 15-25%. Dessutom har pensionerna höjts. I Ungern. Den ekonomiska utvecklingen i Ungern kommer att dra ifrån ordentligt – där har man ett medborgarperspektiv.

Carl Schlyter twittrade för lite sedan om att Ryssland ska sänka sina försvarskostnader och han passade på att i samma tweet ”informera” om Rysslands och Sveriges per capita kostnader vilket ju passade hans syften eftersom Sveriges kostnader var högre. Han undviker att berätta att Ryssland har drygt 140 miljoner invånare och Sverige knappt 10 miljoner. En seriös politiker hade givit en mer korrekt bild.

Tror politiker att folk är obegåvade! – Tydligen! – Eller är det deras följare/sympatisörer som är obegåvade och de har vant sig vid att kunna säga vad som helst!

Var noga med en korrekt bild som bygger på fakta och verkligheten, säger jag. Det är medborgarna sannerligen värda.

Jag vill ha FAKTA och ALLSIDIG belysning! Inte snävt och vinklat!