Bra skrivet Maria Rashidi, Expressen:

Jag anser att det är rätt att förbjuda burka och burkini, men att man gjort det på fel sätt i exempelvis Nice. För bakom varje kvinna i burka/burkini finns en man med taliban-etik. Denna etik, som grundas på hederskulturella oskuldsnormer, har programmerats in i flickor och pojkars hjärnor på ett liknade sätt som varje totalitärt system lyckats hjärntvätta stora delar av sitt folk med olika politiska ideologier.

Trots mina egna erfarenheter anser jag inte att ”män är djur” som inte kan ändra attityder. Män som kommer till Sverige med taliban-etik i bagaget kan utan vidare ”omprogrammeras” genom en gratis tioveckorskurs i kvinnors rätt till sin kropp, oskuld och kärleksrelationer. Därefter skall de skriva på ett samhällskontrakt om att kvinnors rättigheter ska respekteras i demokratiska länder. Skulle de vägra skriva på samhällskontraktet förbjuds båda burka, burkini och symboler för könsrasism. Hade min man fått denna ”omprogrammering” hade jag kanske sluppit hämnden för min ”försvenskning”.