Ja nu är det sista och nr 100 i utmaningen Blogg100. 100 dagar i ett streck ar det bloggats. En droppe i havet av allt mitt bloggande.

Jag funderar ständigt omkring mitt bloggande. Hur många bloggar jag ska ha – behöver. Jag vill krympa antalet så mycket som möjligt. För att göra livet enklare. Men å andra sidan vill jag inte ha en plottrig blog med allt möjligt.

Viktiga  är fotoutmaningarna 365foton, Budapest, Lund samt mina streetphotos på xPiPP och min skrivar/foto-blog …. sedan kommer jag inte vidare. Alla behövs samtidigt som jag vill minska antalet. Det går ju inte ihop!

Denna bloggen har jag för mitt stora sahällsengagemnag. Jag gillar verkligen att följa med vad som händer i politiken – hur det sedan skrivs i media – framförallt behandlas inom Public Service – samt hur verkligheten egentligen ser ut i medborgarperspektivet.

Politikerna styr … och styrs! Egentligen är det hemskt. Men medias makt är så stor vilket de vet men inte erkänner. Mellan politiken och medborgarna finns media som en stor seg klump som infiltrerar och påverkar.
Med ”media” menar jag framförallt Public Service men jag inbegriper även journalister och journalistik i ett etiskt/moraliskt perspektiv.

T.ex. kräver media att politiker ska kunna vara självkritiska och erkänna när de har fel. Det gäller ju oss alla, eller hur!?
Men tydligen anser inte media att det gäller dem. Himmel när någon angriper media då rusar de samman och försvarar varandra. Aldrig någonsin har jag hört ett erkännande och aldrig tycks självkritiken råda – inom media. Många gånger har vi hört  när politiker i nästa andetag säger att deras uttalande inte är kritik mot media.

Forskning sker omkring media och det är välbehövligt. Vi vet att journalisterna är övervägande mp och v. Men aldrig någonsin har jag varit med om en reflekterande debatt omkring vad det kan innebära för oss konsumenter/medborgare! Vi som har rätt till ”allsidig belysning” och nyheter ”i vår tjänst”. Jag undrar när vi kommer att få en sådan ansvarsfull Public Service!

Det har jag undrat länge! Hoppas jag slipper att dö undrandes.

Ett slibbigt självupptaget media som sprider sina egna tolkningar och sollar nyheterna på oss medborgare. Vi vill ha ”allsidig belysning” och vi vill tolka själva.

För guds skull se till att få igång en kritisk granskning av journalistiken!

head_mediapolitiksamh