Det var inte första gången jag såg detta med folk som går omkring med listor de vll få människor att skriva på. Mannen nekade – som tur var tror jag. Hon blev glad när jag visade intresse. Men jag ville bara fotografera listan och veta vad det handlade om. Jag vet ju att de som samlar in från organisationer har legitimation.street_20150502_lista1

De var två. De vände snabbt och gick iväg. Denna damen vände sig om mot mig och räckte ut tungan. Det gjorde att jag begrep att det var något lurt med det hela. street_20150502_lista2

De gick sedan snabbt iväg och försvann. Tidigare när jag stött på detta har listbärarna låtsats vara döva. Jag kände igen listans utseende men tyvärr har jag inget foto. street_20150502_lista3

Handlar det om parallellt-med-tiggeriet-aktiviteter? Eller vad gäller det?

Nationell samordnare – utsatta EES-medborgare som vistas tillfälligt i landet.
Kommittéberättelse and samordnaren.
Martin Valfridsson, samordnare.