Idag var det inte svårt att komma på vad jag ska skriva om. Jag är ju lite politiknörd och följer SVTforum var jag än är i världen. Ser alla nyhetsprogram. Följer BBC framförallt och hellre än CNN. Följer många olika internationella nyhetssajter …. Ja jag följer vad som händer i världen. Oftast ligger svenska nyheter lite efter i ett internationellt perspektiv.

Idag kollade jag presskonferensen med Stefan Löfven (s) och Mikael Damberg (s). Det skulle handla om arbetsmarknadspolitiken. Löfven börjar nästan bli patetisk. jag börjar tycka synd om honom. Han är verkligen ingen ”ledartyp” vilket man ju trodde. Statsministerrollen – statsministerkostymen – kommer han aldrig att fylla ut! Det är då säkert. Svikna vallöften – det ena efter det andra. Lovar runt och håller strunt för han har ju inte tagit reda på grundförutsättningarna. Han har inte gjort sin läxa – den som krävs av varje ansvarig politiker. !Lägsta arbetslösheten i EU” – men nu säger han att det är ingen ”quickfix”. Har han kommit till insikt? Gör det FÖRE valet nästa gång!!

Damberg var mer statsmannamässig i sin framtoning än statsministern vid presskonferensen. han framstod som om han visste vad han pratade om FÖRUTOM när det gällde hyllningarna till sin statsminister. Dessa flertaliga rosiga hyllningar blev löjliga. För att han säger att Löfven är en bra ledare betyder det inte att Löfven är det. Verkligheten visar på tvärtom.
Ja det blev närmast patetiskt och löjligt.

Sedan Kaplan (mp) i Aktuellt – man tar sig för pannan – han vilseleder svenska folket i Public Service. Tar åt sig äran av något han inte åstadkommit. Fult! Mycket fult!

Annie Lööf på Facebook:

”Regeringen satsar nu 3,25 mdr på bredband”, säger Kaplan (mp) i Aktuellt. Centerpartiet o jag har förhandlat fram varje öre av de miljarderna.‪#‎ettsverige‬

Så det så! Heja Annie!

Rätt ska vara rätt!

forgetmenotheart

Ps. Jag glömde kommentera Stefan Löfvens svar på frågan om tiggeriet i Riksdagen. Han svarade inte på frågan som ställdes (naturligtvis – för när svarar han tydligt på frågor han får????).
I stället upprepade han att ”man kan inte förbjuda tiggeriet”. Vem fasen har påstått det! Ingen naturligtvis! Det är ett korkat sätt att undgå svara på den egentliga frågan. Jag börjar tvivla på den mannens mentala kapacitet för att leda vårt land.
Obs! jag brukar inte uttrycka mig så här men jag är faktiskt riktigt orolig för Sverige nu.