Nu ska jag vara lite extra fantasifull i mina tankar runt försvaret.

Den politiska debatten handlar om att Alliansen vill utreda medlemskap i Nato. Den rödgröna röran vill inte.

Den rödgröna röran vill utveckla försvarssamarbetet med Finland. Ja först gällde det bara Finland men nu har det utökats till Danmark och de baltiska länderna också.
Det är Rysslands aggressivitet på senare tiden som ligger till grund för att försvarsfrågorna hamnar mer i fokus. Ryssland har ju sin Putin – tyvärr –  han visar mer och mer av maktgalen och narcissistisk läggning i sin politik. Han för en aggressiv nationalistisk politik. Han har sina speciella arméer  beväpnade med både vapen och tangentbord. Naturligtvis oroande för vårt närområde.

Nu kommer fantasin. Jag tror att det egentliga spelet handlar om att skydda Finland lite speciellt. Genom att först utveckla samarbete med Finland tillsammans med några natoländer kommer det att bli lättare för Finland att glida in i nato när det är dags. Finland kommer ur de röda klorna i öst och ”återförenas” med oss andra demokratier i väst.

Bra va’!

bw_20150411_doves