Tänk att det ska vara så svårt för Public Service att ge en allsidig belysning av våldet i samhället. Klart man ska lyfta fram rasisternas hat och omoraliska handlingar på högerkanten.

MEN!

Man ska lika självklart lyfta fram hatet och de omoraliska handlingarna på vänsterkanten.

Extremisterna på ytterkanterna bär mycket hat mot andra människor – de är varandras dödsfiender. De uppför sig som barbarer och mindre begåvade än vad som kan förväntas i vår del av världen – den demokratiska. Demokrati står för respekt och öppenhet. Respekt mot andra människor även meningsmotståndare. Demokrati ska vara människovänlighet ut i fingerspetsarna.

Vänsterextremister och högerextremister kränker demokratin – det är avarter i vårt samhälle.

De är lika avskyvärda! De är vår demokratis avigsida. Jag ser den politiska skalan mer som en cirkel med framsida och baksida. På baksidan möts avarterna – extremisterna. På framsidan finns vi som värnar vår demokrati. Vi som kan se människan bakom åsikten och inte ser människan=åsikten när den skiljer sig från den egna.

Vänsterextremisterna och högerextremisterna kan inte skilja på sak och person. De ser meningsmotståndaren som ”saken” de bekämpar. Hatet exploderar. De begår våldshandlingar mot andra människor i sitt hat. Våldshandlingar mot människor och deras egendom. Hat och hot florerar.

Visst kan det tyckas väldigt obegåvat och korkat!

De är vår demokratis galningar precis som IS, AS och BH är sina områdens galningar.

Inspirerad av ……

  • denna artikel
  • samt ilska över vårt oförmögna Public Service.

head_foreteelser1a