Jag lyssnade precis på Margit Silbersteins intervju av prof. Jesper Strömbäck. Himla intressant. Skulle genast vilja se intervjun i repris. 

JesperStromback_2013  

Det är JS som skrivit boken: Kampen om opinionen. Undrar om man kan läsa boken som e-bok? 

Den behandlar just precis det området som jag är så väldigt intresserad av – media och den politiska journalistiken. Hur den påverkar och hur den tacklas – tolkandet – journalistiken omkring opinionsmätningar … mm mm

Antagligen en bok som varje medborgare borde läsa men framförallt seriösa/professionella nyhetsjournalister (som förmår hålla sina egna politiska förtecken stångna).

Genom hur journalistiken behandlar det politiska området kan folk – bli intresserade eller av-intresserade – få förtroende eller brister förtroendet – så visst är det viktigt som tusan!

Alla medborgare borde vara intresserade av politik – ta sitt ansvar och sätta sig in i området – för att på ett genomtänkt/kompetent sätt rösta. Alldeles för många styrs av förutfattad mening och fördomar om partiers program och avsikter. Många har ju fått sitt ställningstagande genom ”modersmjölken”. Bästa exemplet på detta är en fanatisk redaktör på Aftonbladet – hon är den mest ”enkelriktade” jag vet just nu.

Företeelsen journalistik i politiken är så intressant att studera och analysera!

Intressant