20130917_royalty

Jag brukar alltid följa ”Riksdagens högtidliga öppnande”. Intressant och festligt är det. Fantastiskt att detta evenemang kan följas i hela världen. Numera heter det Riksmötets öppnande.

Musiken som inledde i Riksdagssalen – av två unga killar – var helt underbar och jag vill veta vad de heter. Kungens tal var både tillbaka- och framåtblickande. Dessutom lite roligt! Ett trevligt tal av Kungen som jag annars tycker ser lite ledsen ut. Han får utstå alldeles för mycket orättvis kritik. Man kan faktiskt säga att media mobbar Kungen. Den republikanska journalistkåren gör allt för att svärta ner och förtala. Så fruktansvärt trist och i avsaknad av professionalism. Ja vi har en trist och smalspårig journalistkår 😦

Statsministern håller sitt obligatoriska tal och pratar om tillståndet i världen samt vad regeringen uträttat och vill fortsätta uträtta.

När det gäller världen så kan man fortfarande tala om Dark ages! Vissa delar av världen tycks inte kommit förbi ”Medeltiden”. Stamkrig och religionskrig och detta inom samma folk. Muslimer krigar med och dödar muslimer. Det har de alltid gjort genom historien. Ska de verkligen fortsätta leva i Medeltidens ”Dark ages”?! De måste själva bestämma sig! Varken USA eller någon annan kan stoppa detta vansinne! Bara de själva!

Det är aldrig bra när människor låter sig fängslas av religion och fanatiska otidsenliga religionsledare. (Påve-ämbetet inkluderat.)

Ups! Förändringar på poster. Gunilla Carlsson entledigas – ?? – gissar hon väntar barn 😉 
Jag skulle önska att han återinsatte Schlingman eller Schenström!

Nu UNDERBAR sång igen – kalla kårar – så underbart vackert!!!!!

Mando Diao –  Gustaf Norén & Björn Dixgård