Man upphör aldrig att förvånas!! Hur illa kan det blir undrar man!!! Tänk att våra skolbarn inte har en inspirerande skolgård att vara på! Många skolbarn har tydligen inte ens en skolgård!

Helt otroligt! SVT har granskat och det var sannerligen på tiden att ngn visar hur det ser ut!

Det var dagens TRÅKIGA nyhet!

En trevligare nyhet var att Uppdrag Granskning har granskat ett program i Sveriges Radio – Konflikt. Precis vad jag har efterlyst i åratal! Jag anser att journalister nom Public Service ska granskas precis som våra politiker granskas. Journalister har ju nästan mer makt – i alla fall väldigt mycket makt. Har man mycket makt har man också ett stort ansvar! Det ansvaret har inte journalister visat sig mogna än.

Journalister behöver alltså granskas och det ska naturligtvis ske av journalister – på ett seriöst grävande och sakligt sätt.

Amun heter en somalisk journalist som jobbat på SR. Hennes berättelse om hur det fungerar i Sverige med nedtystning av/bland/inom journalisterna   är upprörande att ta del av. Men jag visste ju redan att det fungerar så illa. Det är därför jag är så kritisk mot just journalister med makt.

Jag ser mycket hellre denna typen av program än program där svensk företag jagas. Nästa vecka verkar det som UG är tillbaka i gamla spår och jagar alltså företag.

Jag är faktiskt benägen att ge Janne J en stjärna idag för granskningen av Sveriges Radios Konflikt.