Efter frukostkaffet och de obligatoriska herrgårdsostsmörgåsarna (lagrad Herrgårdsost) startas datorn. Bloggar, twitter, Facebook, Bridge och mail öppnas automatiskt precis som jag vill. Kollar Facebook och WordPress. Av någon anledning gick jag in i journalistgruppen jag är med i, läste och kommenterade en artikel, kollade den som delat artikeln och leddes till en ny artikel …. det kan bli en hel kedja av händelser och nya intryck … lite kul kan jag tycka.

Den första artikeln handlar om att samhällsjournalister borde deklarera sig. Det har jag skrivit om tidigare och det tycker jag vore ett steg i rätt riktning. Som jag ser det har media en otroligt stor makt. Alla makter i en demokrati borde granskas. Således även media. Tyvärr tyvärr tyvärr håller journalister varandra om ryggen och råkar någon i blåsväder rusar ”tusen” journalistsoldater till i försvar av kollegan. Tänk om det fanns grävande journalister som fokuserade på Public Service journalistiken! Tänk om! Det skulle vara ett stort värde för demokratin. Då kanske vi inte behövde att samhällsjournalister deklarerade sig.

Önskas: Grävande journalister med fokus Public Service!

Den andra artikeln handlade om statens inblandning i spelverksamheten. Det har jag också skrivit mycket om tidigare. I mitt tycke en väldigt omoralisk inblandning. Staten borde inte vara inblandad i någon typ av spelverksamhet! Här anser jag inte att ändamålet helgar medlen! Staten ska inte driva folk i missbruk med allt vad det kan föra med sig för missbrukarens omgivning och familj. Aggressiv reklam för spel – FY SJUTTON!

Önskas: En stat skild från spel!

När jag ändå är igång och önskar….

FÖRBJUD RELIGIÖSA FRISKOLOR!

Barn ska inte indoktrineras! Man ska inte göra våld på barn! Barn ska ges chans att komma fram till en egen övertygelse – inte någon annans! Religiösa friskolor = övergrepp på barn.


Lund, Intressant,
Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,