Lite av skandal att SVT debatt låter sig dirigeras av villkor från inbjudna debattörer! Representanten – Mohammed Amin Kharraki för Islamiska förbundet vägrade deltaga om Bahareh Andersson var med. Resumé.

Bahareh Andersson är mycket upprörd över kanalens hantering: 
”Anledningen var tydligen att en del av ”debattörerna” vägrade att debattera med mig som muslim. Det verkar tydligt att islamisterna kan diktera villkoren för ett debatt program. Så kära vänner detta var ett riktigt lågvattenmärke och en skandal på högsta nivå. Så kan det bli i dubbelmoralens Sverige” skriver hon på Facebook.”

Bahareh Andersson är feminist och muslim samt folkpartist. Hon önskar att Fredrik Reinfeldt (m) hade uttalat sig lika tydligt som Stefan Löfvén (s) när det gäller intressekonflikter hos partipolitiska företrädare. Hon menar vidare att moderaten Abdirisak Waberi borde få förklara var han står och om det är förenligt med moderat politik.

Bland Moderaterna finns sedan flera år en ännu mera känd medeltidsprofet i ledningen i riksdagen där Omars företrädare, Abdirisak Waberi från samma samfund har blivit moderat och trots att han utrycker sin längtan efter sharia-lagen i SvT sitter han tryggt kvar i försvarsutskottet. Jag försökte flera gånger ställa frågan till moderaterna hur det är möjligt att en person som förbjuder kvinnor att dansa om de är ogifta eller anser att en muslim inte får vara homosexuell kan sitta i riksdagen för moderaterna. Några svar fick jag aldrig utom en informell upplysning om att man får tycka i privatlivet vad man vill.” Newsmill.

Bahareh Andersson ställer en fråga till Fredrik Reinfeldt (M):

Vågar Reinfeldt vara lika rakryggad som Löfven mot islamisterna?

Jag instämmer och ställer samma fråga!

Som jag har skrivit tidigare: Se till att ta fram en tydlig VÄRDEGRUND som ska gälla för vår demokrati och som ska omfattas av alla som vill sitta i vår Riksdag! Det är det minsta man kan begära och jag hoppas det blir det goda som kommer ut ur de senaste händelserna.

Man kan väl ändå inte tycka vad man vill som moderat företrädare i vår Riksdag!

  • att barnäktenskap är ok?
  • att religiös indoktrinering är ok?
  • att kvinnor ska veta sin plats?
  • att män är överordnade kvinnor?
  • att det är ok för män att ha flera fruar men inte för kvinnor att ha flera makar?
  • att omskärelse av små barn är ok?
  • att flickor inte får gifta sig med vem de vill?
  • att tvångsgifte är ok?

Fredrik Reinfeldt!
Vad gäller i politisk värdegrund för moderata företrädare i Sveriges Riksdag?