Efter SVTdebatt igår om muslimer och islamister apropå Omar Mustafa (som fick lämna partistyrelsen i SAP) blev jag nyfiken på ”Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén”. Styrelseledamoten Fatima Doubakil företrädde organisationen. FD var väldigt gåpåig och visade inte övriga debattörer någon respekt. Hon tillsammans med en representant från Islamiska förbundet var mycket aggressiva.

svtdebatt islamofobi

Deras huvudargument var att islamofobin ökar genom debatten som följt i OM-s spår. Kan tänka mig att hon skulle anklaga även Nalin Pekgul för islamofobi.

Det tycks vara krig mellan muslimer och islamister i Sverige. Jag tror nog de flesta svenskar kan hålla isär skillnaden mellan muslimer och islamister! Man skulle verkligen önska att debatten fördes lite mer seriöst än att bara beskylla andra – de som vill annorlunda än islamister – för islamofober.

Men de som leder dessa unga, arga och frusterade tar på sig ett stort ansvar. Att kalla muslimer som vågar kritisera den militanta islamismen för förrädare är inte bara dumt. Det är farligt.” DN

Jag har absolut ingenting emot muslimer men krigiska islamister har jag inget till övers för!

Fatima Doubakil företräder en organisation som bjuder in en terrorist för att föreläsa om terroristlagen. Det säger allt som behöver sägas för att man ska veta att Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén inte är en människovänlig organisation och inte värd respekt.

”Organisationen anordnade i maj 2010 ett seminarium med Munir Awad som talare om terrorlagstiftningen” Wikipedia

Apropå debatten: Ingenting ont utan att det för något gott med sig. Jag förstår att det kan vara jobbigt för muslimer som misstänks vara islamister. Men islamister som möts med misstro och kritik förtjänar just det! Är det islamofobi så är det sunt.

För Sverige och andra länder i EU är det viktigt att vara ÖVERTYDLIG med vad som gäller i våra demokratier! Här behövs det handling! Demokratins värdegrund ska upp på agendan! I en demokrati finns det inte utrymme för aggressiv islamism. Självklart att islamister inte kan sitta som företrädare i partier som följer den demokratiska värdegrunden. Denna värdegrund borde också vara ett krav för alla partier som vill sitta i Sveriges Riksdag.

Efterlyses: DEMOKRATINS VÄRDEGRUND

Islamiska Förbundet (Wikipedia), Islamiska Förbundet (ny webbsida nu), Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (Wikipedia), MMRK, ISLAMOFOBI (Wikipedia), Fatima Doubakil Newsmill,