Prinsessan Lilian begravs idag. En sann Lady går ur tiden. En både tragisk och vacker kärlekssaga har hon och prins Bertil levt. Prins Bertil offrade mycket för Sverige. Det gjorde Prinsessan Lilian också. De fick ge upp egna barn och det saknade de.

Det tål att tänka på lite vad människor kan offra … för som här vårt land.

Prins Bertil och Prinsessan Lilian är nog de enda som behandlats med respekt av media! Detta uttryckte de tacksamhet för också.

Jag tycker att alla i vårt Kungahus är värda att behandlas med respekt av media! De ”offrar” alla mycket för vårt land. De gör ett värdefullt jobb och de borde bedömas efter vad de gör och inte vad de är. Media har en märklig ansats – som om alla inom media är aktivister i republikanernas tjänst. Media tar varje chans att gå till personangrepp och drar sig inte för att gå i s.k. konstnärers ledband.

Jag har själv träffat både Prins Bertil och Prinsessan Lilian. De var på besök i Dubai när vi bodde där på 80-talet. Det var mottagningsceremonier och middagar. En sådan där upplevelse jag bär med mig. Till bordet hade jag hamnchefen i Dubai. Så intressant det var.

En varm kärlekssaga är till ända och de tu – önskar jag – får åter förenas in i kosmisk evighet.


Politometern en samling politiska bloggar. Lund,  Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om SVTpolitik,  monarkinhovetPrinsessan Lilian, Prins BertilmediaPublic Service, begravning, kungahuset,