Jag börjar bli trött på medias ”snyfthistorier”!

Nu tänker jag på Invandrarpolitiken och avsnittet i SVT ikväll. Det måste väl någon gång bli lite sans och reson i detta viktiga område av politiken.

Politikerna måste naturligtvis se till att vi har fungerande lagar och regler. Sedan ska dessa följas. Så är det bara!

Jag anser att alla som gömmer människor som vistas olagligt i vårt land är brottslingar! Sedan kvittar det ju egentligen vad jag tycker för det är ju lagen som gäller.

Jag tror att man generellt kan säga att vi svenskar gärna tar emot och ger människor i behov av skydd hjälp. MEN vi kan inte ta emot ”alla”! Naturligtvis finns det gränser. Men var dessa gränser ska sättas är en uppgift för ansvarsfulla politiker.

Vi kan ju inte ta emot fler än vi mäktar med att ge en dräglig tillvaro och jobb. Vissa kommuner går redan på knä har jag förstått.

Jag önskar att våra POLITIKER tar ett ordentligt tag i frågan och ser till att fatta ansvarsfulla beslut. Sedan önskar jag slippa MEDIAS snyfthistorier. Det är ju faktiskt inte så att alla som gömmer sig har behov av skydd! Men så framställs det i SVT.

Sedan måste jag bara säga att jag verkligen inte tror på Miljöpartiets politik i frågan! Den är fruktansvärt ansvarslös – precis som i många fler frågor!


Politometern en samling politiska bloggar. Lund,  Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om SVTjournalistik,  mediaPublic Service,  journalisterPolitik,  invånarfrågan, invandrarpolitik, papperslösa, flyktingar,