Zeynab Husseini 2-e vice ordf MUF i Falköping.
Jag blev så besviken att en ung kvinna i ansvarig ställning inom #moderaterna verkar försvara den religiösa pålagan att täcka kvinnor med slöja.
Hon försvara tvånget!


Slöja och kroppstäckning i en religions namn är ofrihet. Kvinnor utgör målet för trakasserierna/tvånget och man kräver deras underkastelse. Männen kräver deras underkastelse. De låter sig underkastas och några säger tom att de gör det frivilligt.
Ofattbart att kvinnor som lever i västländer visar underkastelse när de inte behöver medan deras systrar i stränga muslimska länder kämpar för friheten att inte bära och riskerar straff och fängelse. Många muslimska kvinnor lever under tvång vissa säger det är frivilligt.
Vem tror det!!!
Bara de själva – de bedrar sig – de sviker inte bara sig själva.


För vissa människor är täckning av kvinnor heder och otäckta kvinnor är horor.
Vem tror på det!!!!
Hur korkat ålderdomlig är man då!!!!


Anledningen till mitt inlägg här är detta inlägg på Facebook av Zeynab Husseini som reaktion på Jenny Pipers reaktion över badbilden nedan.


Notera att Zeynab Husseini tagit bort inlägget!!!!


Min kommentar:

Det är sannerligen stor skillnad på om kvinnan valt själv eller om religiösa påbud bestämmer och särskilt om det är män som skapat påbuden för då kryper den kvinnan för mansmakten. Kom inte och säg ngt annat! Kvinnor som bär slöja i religionens namn kryper och är ofria. Svenska kvinnor bar sjal på 1800-talet i kyrkan men har befriat sig. Undrar hur lång tid det ska ta för muslimska kvinnor att kunna visa frihet. Med sin kroppstäckning visar de bara underkastelse och ofrihet. Vad som än sägs så är det så. Sedan kan de säga hur många gånger som helst att de själva väljer. Vem tror på det!
Valfri klädsel visst! Men inte i en religions namn.
Stackars stackars denna kuvade kvinna på bilden. Vem av er okritiska i denna tråd skulle vilja byta plats med henne?
Tex Alice G, Sofia F ….

Jenny Pipers inlägg:

Stackars stackars kvinna!

Hur ofri får man vara i Sverige?
Hur ofri som helst tycks det!
Tyvärr!

Frihet för mannen – ofrihet för kvinnan *suck*

Hur kan någon enda frihetshyllande människa försvara detta!!!!!

Ofattbart!


Jag är helt oresonlig när det gäller påbud och pålagor i en religions namn – vilken religion det än handlar om!

Här handlar det om rent och skärt kvinnoförtryck!

Kom INTE och säg något annat!


Heder åt alla muslimska män som inser detta och inte kräver någon form av underkastelse av sina döttrar/fruar. Utan självklart ser även deras frihet som självklar.


Flickor sviks i Sverige! Politiker saknar civilkurage! SVT sanktionerar religiöst förtryck av flickor.


Tillkommande fakta:

Zeynab Husseini har varit sekreterare i Kulturföreningen Al-Tawhid. Se nedan vad ”TAWHID” står för.


Viktigt att veta i sammanhanget: Begreppet Tawhid
Tawhid är tron på en odelbar Gud, eller monoteismen. I jihadismen är det här centralt, och innebär till exempel att det är Guds lagar som ska styra över människor, inte lagar stiftade av människor. Att acceptera demokrati blir alltså en allvarlig synd.
Källa: https://timbro.se/…/vad-vet-vi-om-islamistiska…/


Obs! Tawhid - Zeynab Hussaini - MUF
Begreppet Tawhid Tawhid är tron på en odelbar Gud, eller monoteismen. I jihadismen är det här centralt, och innebär till exempel att det är Guds lagar som ska styra över människor, inte lagar stiftade av människor. Att acceptera demokrati blir alltså en allvarlig synd.