Bland det mest spännande att studera är människors beteende. Det är mitt absolut största intresse. Eftersom jag dessutom är lite politisk nörd och följer alla nyheter, alla debatter mm och samtidigt har och alltid har haft ett mycket stort samhällsengagemang … får jag många tankar om det som sker och de huvudrollsspelande människorna – politiker och journalister speciellt.

Hur partiledarna talar och framstår i sina uppdrag är högst intressant. Hur ter sig deras engagemang för människor? är viktigt för mig. Jonas Sjöstedt (v) till exempel anses som en bra talare och debattör och det är han i sin roll. Men! Han  har hat och aggression i blicken när han talar! Och visst är det så att vissa människor i samhället hatar han. Det kan jag aldrig någonsin respektera! I mitt inre måste en politiker vara en människovän och aldrig människofiende!

Tänk! Jag såg samma hat och aggression i en annan politikers ögon detta år i Almedalen. Det har jag inte sett hos henne tidigare. Tänk! Annie Lööf (c) hade hat och aggression i blicken nu också. Hon har utvecklat det. Hon gillar vissa människor och ogillar andra. I sitt tal förnedrade hon människor som kände sig vilsna och inte hittade köttbullarna i affären. Hon hakade på. Hur ska detta tolkas? Jag har mina tankar och andra har naturligtvis sina. Annie har blivit hård och oresonlig i sitt steg vänsterut, tyvärr. Inte alls statsmannamässigt! Inte alls! Det vinner ingen respekt!

Till skillnad från Annie Lööf (c) som ställde människor mot varandra på ett högst otrevligt sätt ställde Ebba Busch Thor (Kd) politiska beslut mot varandra och visade med all tydlighet att hennes politik ville människor väl. Det gillar jag även om jag inte är kristdemokrat.

Politiker ska hålla människors bästa för ögonen. Alla människors bästa. Och framförallt landets bästa för ögonen. Går landet bra kan det bli en resurs för många. Så ser jag det. Dessutom kan jag se att kd är mer liberala än Liberalerna i specifika frågor. T.ex. när det gäller föräldraledighet. Kd anser att föräldrarna själva ska få bestämma. Det anser jag också. Liberalerna vill bestämma hur dagarna ska delas – i något slags jämställdhetsperspektiv. De vill bestämma över människor och inte låta människorna själva få bestämma. Hur liberalt är det!!!!!

Jag ÄR inte moderat. Jag röstar på Moderaterna. Jag är nämligen övertygad om att moderat politik är bättre för Sverige … och därmed för oss alla medborgare. Men!!!! Jag önskar att det kunde framstå tydligare att ett #barnperspektiv ska gälla överordnat i alla frågor som rör barn. Barn är viktigast!

Hade Liberalerna varit ett sant liberalt parti i mina ögon så skulle jag säkert röstat på (L) men så är det inte! De har alldeles för lätt att sänka sig åt vänstersidan och lägga sig under sossarna och alldeles för lätt att sätta sig över människor för att besluta över deras huvuden. Det gillar jag inte!

Det är hur ett land tar hand om sina barn och sina äldre som avgör landets värdighet och ska ligga till grund för betygsättning. Sverige har tappat rejält här! Under det rödgröna styret. Så är det bara!

Barn är viktigast!

.