Kommer Ungern att skita i Gripen JAS plan när avtalet går ut? PK-maffian i Sverige och den konstanta kritiken från både regering och opposition får konsekvenser.

Jobb försvinner ….

” Eftersom bolagets huvudprodukter är stridsflygplan och Ungerns leasingavtal för 14 svenska Gripens (JAS 39) som används av det ungerska flygvapnet upphör att gälla inom mindre än 10 år, handlar det logiskt om att köpa den senaste varianten av F-16 eller femte generationens jetfighter F-35. ”Svenskarna grävde sin egen grav med sina många anti-ungerska attacker. Det är tänkbart att vi köper F-35-tal istället ”, berättade en senior ungerska regeringstjänsteman Direkt36 som hänvisade till Gripens och den frekventa kritiken från den svenska regeringen om tillståndet för rättsstaten och de mänskliga rättigheterna i Ungern.” Direkt 36.

Ungern och Sverige – två helt olika medlemsländer i EU.

Tänk att Ulf Kristersson (m) och Ebba Busch Thor (Kd) valde utfrysning och inte samverkan! Dåligt!
Det är EU som ska påvisa om länder inte följer EUs grundvärden och åtgärda!

Ska samarbete eller utfrysning gälla?

Ungern