Om analysen efter debatten …

13:45 – 14:10  Efter debatten – kommentarer och analyser DIREKT
Utrikesreporter Rolf Fredriksson och Erika Bjerström, utrikespolitisk kommentator SVT, summerar och analyserar debatten i Bryssel mellan kandidaterna till posten som EU-kommissionens nästa ordförande.”

Erika Bjerström är verkligen statsmaktens förlängda arm!

Bl.a. menade hon att EUdebatten inte var rättvisande då den inte fokuserade så mycket på att ”bekämpa högerextremism” vilket ju är huvudmålet i debatten i Sverige från s+mp+c+v+L.

Jag skulle vilja säga att det är i Sverige som det inte är rättvisande utan skapat och högst överdrivet av dessa partier.

I EU utanför Sverige tänker man mycket mer nyanserat. Där handlar det om insikter om att människor ifrågasätter hur EU fungerar.
Man önskar ett EU som fungerar bra på de områden som EU ska hantera och inget annat. När EU tar på sig för mycket lägger sig i enskilda länder angelägenheter protesterar folk.

I Sverige är debatten märklig och kandidaterna möts av olika attityder och pressas olika mycket. Vissa kommer undan för mycket. Där skymtar stor okunnighet och begränsning av kunskap inom förvånansvärt många områden. Gäller framförallt F!+Mp.

Ja det är intressant att följa företeelsen valdebatt i media – journalisters agerande och funktion.

img_5471-1