Vänstern har alltid använt konfliktteknik i retoriken.
Vänsterpolitiken lever på att skapa konflikttänk mellan människor. Tänk att centern så snabbt föll in i detta. Historiskt kanske inte så konstigt. Även centern har ju en tidig sida av rasism.

RödGrönBruna = v+c+mp+s …. L …. BlåBruna = m+kd
Färgplatt, synnerligen låg och oseriös retorik!

Vänstern – v+c+mp+s – angav tidigt tonen för EU-debatten. EU-valet handlar om demokrati eller högerextremism, skrek de högt. Detta kryddades med tillmälen och ”brunsmetning”. Särskilt drabbades Kristdemokraterna – Sara Skyttedal och Ebba Busch Thor.
Ebba klarade påhoppen galant och blev sinnebilden av ”When you go low we go high”.

Det har blivit en väldigt trist debatt. Naturligtvis har även vårt vänsterinriktade Public Service #SVT #SR antagit konfliktlinjen att EU-valet handlar om – demokrati eller högerextremism. Så obegripligt korkat!

Tyvärr har de borgerliga ännu inte visat sig ha en strategi för att bemöta detta fulspel genom att sätta ner foten. De har däremot agerat ansvarsfullt och pratar politik och viktiga frågor. Bra! Men ta åt er mer!

EU-valet handlar om DEMOKRATI & SAMARBETE!

Med samarbete runt de viktigaste frågorna i vår tid kommer man längst. Där ska gälla sans och förnuft. Inte konflikt.

Naturligtvis vilar EU på grundläggande demokratiska värden och det är självklart att dessa ska omfattas av varje land. Visar det sig att något land bryter mot grundvärdena kan det inte verka inom EU längre så klart.

Grundläggande viktiga – i praktiken fungerande – värden för demokrati är ….

yttrandefrihet – människovärdet – rättsväsendet

Självklart kan olika länder ha olika uppfattning i olika frågor. Det finns skillnader inom så väl som mellan länder. Här ska gälla respekt för varandra! Inte konflikt!


Hur illa får debatten styras i Sverige – När får vi ett välfungerande seriöst Public Service?

Hur illa får Sverige styras? Och hur länge? Nu i #EUval och #EUdebatt ?