Att Moderaterna har problem är ju uppenbart! Att Moderaterna inte lyckades stärka sig i sin roll som största oppositionspartiet efter JÖK och regeringsbildningen – Centerns och Liberalernas stora svek mot borgerligheten – var ett tydligt svaghetstecken. Kd lyckades utmärkt och tog rejäl plats här. Beundransvärt av Kd och Ebba Busch Thor!
Tvärtom kan man säga om Nya Moderaterna och Ulf Kristersson. Svagt och bristande handlingskraft! Ska Moderaterna stå för moderat politik eller en mesigare alliansmoderat politik!?

Jag var tveksam redan från början till Gunnar Strömmer (partisekreterare i m) och efter att ha lyssnat på honom i debatt med Thomas Gür om Public Service – beslutet så är jag helt övertygad. GS är ett av Moderaternas problem. Han lyckas bromsa Moderaterna. Definitivt lyckas han inte utveckla! Jämför bara med Schlingman!!!! Nej det går ju inte på samma dag – eller ens samma månad ….

JA! jag är besviken på hur Nya Moderaterna missar och missar varje tillfälle …. och med tidigare stora misstag – DÖ, samarbetet med Mp i Fredrik Reinfeldt.2 – fortfarande i släptåget. Känns varken som man gjort upp med tidigare misstag eller ryckt upp sig. När ska det ske? Varför ge sd detta spelrum!!! Har UK kraften och förmågan? Ingen Carl Bildt i sikte! Ingen Fredrik Reinfeldt.1 heller för den delen. Mer något slags vardagsmesigt lunk.

Hade jag varit partiledare för Moderaterna hade jag

  1. En gång för alla gjort upp med misstagen efter FR.2! Samtidigt lyft fram FR.1
  2. Ändrat namnet – tagit bort ”Nya”! + Ny logga ny blå #336699
  3. Tydliggjort vad moderat politik är!
  4. Tydliggjort den liberal/konservativa traditionen.
  5. Tydliggjort liberal/konservativ politik i den tid vi lever.
  6. Utan populistiska utspel visat tydligt att man ser vardagsproblemen hos medborgarna samt har handlingskraft för åtgärder.
  7. Tydliggjort ett mål och en vision för liberal/konservativ politik.
  8. Sett till att de liberala och de konservativa krafterna inom partiet möttes konstruktivt för bästa tänkbara befruktande samverkan mot en gynnsam framtid för Sverige och dess medborgare.
  9. Går det bra för Sverige kan vi fortsätta att vara en god kraft i världen.
  10. Moderat politik är det bästa för Sverige! När ledarskapet är konstruktivt och handlingskraftigt – med pondus!

Moderaterna - med Liberal/Konservativt hjärta.

Moderaterna - med Liberal/Konservativt hjärta.

blå #336699 – röd #ff0033


20190401

Glad överraskning!!!