Hej Ulf,

Jag kan lova dig en sak ….

Jag beklagar verkligen utvecklingen och att du sveks av allianskollegor vid omröstningen till statsminister i riksdagen. Jag förstår att du hamnat i en hörna och tyvärr känns det som att du är en skadeskjuten – jag vill inte säga höna men skadeskjuten i alla fall – och inte funnit styrka att ”stå upp” efter motgången. Det har Ebba BT (kd) klarat galant. Så stark hon varit och är. Skönt att du har henne som kollega.

Jag betraktar mig som en politisk nörd. Mitt intresse började med debatterna mellan Erlander, Hjalmarsson, Hedlund … så roligt tyckte jag. Och har tyckt sedan dess. Första gången jag röstade var det på centerpartiet – den tiden vid kärnkraftsomröstningen. Kommer ihåg att jag ansåg att avfallsfrågan borde vara löst innan man utvecklade vidare. Det var enda gången centern fick min röst.

Jag gick in i moderaterna i slutet på 80-talet för jag ville förändra. Speciellt barns villkor. Jag var mycket engagerad i kommunalpolitiken i Båstad under ca 10 år.

När Annie L (c) kom in i riksdagen och debatterade i början var hon så bra och det skrev jag till henne. Sedan dess sjunker hon som en sten och har nu förbrukat hela förtroendet genom att inte rösta på dig. Jag måste tillägga när centern gick med på gymnasieamnestin för de afghanska unga männen – det var droppen! Den kostnaden det utgör motsvarar hela Afghanska budgeten. Tänk så må.nga barn i världen som skulle kunna få hjälp!!! Få skolgång!!!!! Tänk!!! Och flickor – flickor som gifts bort till gubbar vid 10 års ålder. Rädda dem – inte dessa unga män Fy vad arg jag blir!

Liberalerna har jag förhållit mig tveksam till. Hur liberala är egentligen Liberalerna? undrar jag ständigt. Jan B (L) har jag gillat och även diskuterat med i skolfrågor då han kontaktade mig vid ett tillfälle. Men när han nu blandade in sina barn i valrörelsen och sedan dessutom rösta nej till dig – ja då sjönk han också som en sten. Nu hoppas jag på Nyamko Sabuni. Ni skulle nog kunna jobba fint ihop.

Jag är Liberalkonservativ förstår jag. Jag är definitivt inte en ideologisk fundamentalist utan snarare pragmatiskt liberal med vissa konservativa värden. Jag vill bestämma så mycket omkring mitt liv som möjligt – inte att politiker ska göra det. Min värde grund är så fast förankrad i den småländska myllan – dock med starkt uttalad sekuläritet. Religionen ska förpassas till det privata rummet och absolut hållas från det offentliga rummet. Gu’ så viktigt!!

Jag lovar dig Ulf Kristersson (m) ….

låter du Annie (c) bli statsminister kommer jag inte att rösta på (m) mera. Det kräver nog i så fall att Carl Bildt kommer tillbaka.
Kd finns men jag kommer att kolla upp Medborgerlig samling utifall att. Dock kommer jag aldrig att rösta på (sd). Det kan jag lova. Hur bitter jag än blir på dig och er. Då väljer jag hellre soffan. Men just nu är Ebba BT (Kd) så himla stark och duktig/tydlig.

Centern och Liberalerna har visat att Alliansen inte är viktigast för dem – tyvärr!

Men DU! – Ulf Kristersson – kom igen nu – med pondus!

Visa var skåpet ska stå! Ta sedan bort skatten på Public Service – det var ett SVEK med stora bokstäver!

Se till att driva så mycket moderat politik som möjligt!

Jag håller tummarna! Men jag lovar också …. definitivt inte Annie (c) som statsminister! Där går gränsen ….


Crazy Art by me - Med sikte mot sans och förnuft.