Vilket skådespel – Det stora politiska spelet – huvudrollsinnehavare är partiledarna och birollen tilldelar journalisterna sig själva. Åskådare är vi alla medborgare och röstande i landet Sverige.

Man åker lite av berg- och dalbana i känslor och upprördhet. Jag drogs också med tidigare. Lite då och då får jag tänka: Sansa dig Birgitta – ta det lite lugnt. Men jag är ju så engagerad och jag är ju så intresserad. Faktiskt lite av politisk nörd och samtidigt nyhetsnörd. Och jag gillar det!

Egentligen har Lööf (c) och Björklund (fp) gjort vad de sagt i valrörelsen. Det har hållit vad de sagt och deras väljare har röstat på detta. Så är det bara!

Jag vill inget hellre än att ha en borgerlig regering – en regering som för så mycket borgerlig politik som möjligt. Det är min högsta önskan!

Jag förstår och inser betydelsen av att man på riksplanet håller fanan högt när det gäller ideologin. På kommunplanet är det enklare att se pragmatiskt på politiken. På riksplanet en aning svårare. Här delas vi …

  1. … vill absolut inte ge sd något inflytande …
  2. … kan tänka sig att finna pragmatiska lösningar inom specifika områden med sd …

Hittills har alla försök att utestänga sd resulterat i att de ökat eftersom medborgarna blivit så besvikna och upplevt oförlåtliga svek – jag behöver bara nämna DÖ.

OM … vi får ett blocköverskridande samarbete som fungerar och som helt utesluter sd så att de vid nästa val minskar till sina ca 6-7% trogna …. om det skulle ske … är det ok med sådan lösning.

Men som sagt bara om det innebär att sd minskar vid nästa val!
Ökar sd vid nästa val  ….. vilka bär då skulden till det!!!!! Den skulden blir TUNG!

Hur går det då om Alliansen samtalar och kommer överens med sd (så som jag beskrev ovan)? Troligen och förhoppningsvis återvänder de besvikna borgerliga = lämnar sd vid nästa val.

Men vem vet? Inte du! Inte jag! … sjöng inte en Lisa det som valmusik för s vid ngt val.

Vi åskådare suckar frekvent under skådespelets gång … stackars Sverige …  tänker många av oss säkert …
Själv tänker jag: Lås in dem i ett rum – utan mat – bara vatten – släpp inte ut dem förrän de kommit överens om hur Sverige ska styras!

Crazy Art - The buried brain by Birgitta Rudenius.