Ofta hör man förkastande av ett ”Vi & Dom”-tänkande. Nu senast hör jag det från Jan Eliasson på SVT forum.

Jag tycker det är ett typiskt populistiskt PK-uttalande! Det är så man ska säga för att vara korrekt … här och nu … i vår tid.

I min värld – där människovänlighet råder och totalt fritt från människofientlighet – tänker jag att ett sunt samhälle klarar att tänka och prata i vi och dom. Vi kommer alltid att ha olika ursprung mm och man kan välja att se det som tillgång och som något spännande.

I detta sammanhang vill jag också betona hur viktigt det är att hålla isär sak och person. Vi behöver fokusera mycket mer på människors handlingar – vilka alltid är deras personliga val . Det är handlingarna som ska kritiseras eller hyllas. Alltså det människan kan ‘ställas till svars för’. Jag kan inte ställas till svars för att jag är smålänning och s.k. vit. Jag kan ställas till svars för och kritiseras för åsikter och handlingar.

Vårt samhälle idag är allt annat än sunt! …..uppenbarligen!

Det är så sorgligt!

CA3_PlanetEarthisoutoforder