Sköt välfärden eller betala tillbaka pengarna!” skriver Carolin Dahlman i Kristianstadbladet.

Vilken underbar rubrik! Du är BRA Carolin! Som en frisk fläkt säger du oftast – nästan alltid – sådant som verkligen behöver framföras tydligt.

Jag har inte haft tid att tycka till här på ett tag men det betyder inte att jag slutat reagera på samhällsföreteelser. Absolut inte!

Angående demonstrationerna i Göteborg hade jag önskat slippa dylika – de kostar en massa pengar som skulle behövts i skolan, för barnen och för våra äldre. Svårt när demokratin och yttrandefriheten ska behöva slänga resurser på avarter i åsikter hos korkade människor. Ja ilsk blir jag ju. Hur fasen kan folk engagera sig i människofientliga organisationer!!!??? Hur korkade kan folk vara? Eller bli!???

Jag anser att vi måste ha tydliga lagar för vad vi anser vara OK i släptåget för yttrandefrihet och demonstrationer. Sedan ska dessa lagar följas. Om lagarna är tillräckligt bra/tydligt utformade för vår tid vet jag ej. Kanske behöver de revideras?

Som det är nu måste de som tycker att vi andra ska tystas försvaras när de för fram sina – fientliga – åsikter. Väldigt irriterad är ju befogat att bli när dessa vidriga och människofientliga uttryck får lov att demonstrera och inskränka rörelsefriheten för en massa andra människor. Hur inskränkt blev inte livet för vanliga människor i Göteborg den helgen!?

Sedan bojkotterna mot Bokmässan i Göteborg. Begriper inte alls dessa som bojkottar! I stället för att ta mer plats för de goda i vardagen ger de mer utrymme för avarter’. Dessutom reklam. Bättre att tysta ner. Varför överhuvudtaget göra något som lyfter fram avarterna!? Använd energin för det goda. Träng undan avarterna. Ta utrymme!

Fasligt så många människor som vill bråka! Bråka med andra människor. Bråka på våra gator. Skit i dem i stället. Ignorera dem. Då tror jag faktiskt att man i stället bidrar till att de onda människofientliga krafterna inte ökar …

Åsså … moderaterna med ledarbyte och ommöblering … ja jag följer med stort intresse och vill få känslor av hopp ….

Känslor av hopp dök upp när jag lyssnade på Ulf Kristerssons (m) tal … men sjönk under hans presskonferens därefter … när jag noterade att han inte hade förmåga att sluta i rätt tid under sina svar på journalisternas frågor. Så viktigt det är att ha förmåga att avsluta sitt svar i tid. Annars riskerar det bli uttråkande eller riskerar man veckla in sig så det blir helt fel – det man ville få fram försvinner bort i ett töcken.

En journalist slänger ut sitt bete – en politiker tar betet eller fastnar på kroken.

Nu hoppas jag att Ulf Kristersson (m) får (skaffar sig) en effektiv och kompetent stab omkring sig.

  • Moderaterna – ett parti för hoppfulla.
  • Moderaterna – ett parti för klassresenärer.
  • Moderaterna – ett parti för människors frihet … tätt åtföljt av ansvar (så klart).
  • Moderaterna – ett parti för alla … där en människovänlig realistisk samhällssyn råder.
  • Moderaterna – ett parti som värnar samhällskontraktet till medborgarna.
  • Moderaterna – ett parti som tar ansvar för Sverige.
  • ….

Desto bättre det går för Sverige ju större resurs kan Sverige bli i världen.

m-hjärta