Jag har förstått att journalisterna inom vårt Public Service är väldigt förtjusta i att frottera sig med kändisar.

Men jag undrar vad det har med ”i medborgarens tjänst” att göra?

Det verkar vara lika korrumperat inom Public Service som det är angående politikernas utnämningar till chefsposter på våra myndigheter. Man utnämner kompisar och det blir ett fasligt skrubbande av varandras ryggar.

Det handlar inte om att den som är mest lämplig … ska få tjänsten eller uppdraget …

Tänk så många kändisar som får uppdrag inom SVT – vårt Public Service! Bara för att de är kändisar.

Tänk så många förmågor ute i landet som inte får en chans!

Jag avskyr alla löjliga fjantprogram!!!!!!!!!!!!!!!!! Det finns gott om sådana! Alla löjliga tävlingar!

Jag gillar fakta och forskning … just nu är ”4-åringarnas hemliga liv” i Kunskapskanalen en favorit.

Det senaste lämnade en fråga öppen … det handlade om 6-åringar …

… där en kille hade en mycket högt utvecklad moral då han troligen fått lära sig att det blir konsekvenser om man gör fel … ljuger … och så vidare … han hade en fint utvecklad moral och etiskt förhållningssätt …

… en annan kille som var lite av sladdbarn med två äldre syskon … och det verkade som hade stort svängrum och att ”fel”aktiga handlingar inte så ofta fick konsekvenser utan slank förbi …

I livet möts dessa … alla olika erfarenheter … i vuxenvärlden … skolan …. måste man veta hur de ska tacklas … dessa barn med så olika utgångsläge … barnen själva … tar ju intryck av varandra … vad händer i ett barn med hög moral som upplever att man ‘ute i världen’ kan komma undan med lögner och oschysst agerande … han måste ju hamna i en förvirrande konflikt … hemma sägs ett … ute gäller något annat …
… ett annat barn tar sig fram fint genom att skapa sin ‘sanning’ som passar tillfället …

Det är verkligen intressant att studera barnen … där finns så många söta episoder också … inte bara problematiska … och frågeskapande …

Min absolut största intresse är att studera människors beteende … både unga och äldre människors … har alltid varit intresserad av det … har ofta sökt mig till det annorlunda … det underligare … det intressanta … har alltid varit en betraktare … är fortfarande …

En sak till jag inte gillar med vårt Public Service … !!! … jag gillar inte att de tolkar åt mig! Jag vill att journalister ska gräva, undersöka, allsidigt och sedan redovisa, beskriva … inte tolka och värdera!

Alla tolkningar innehåller värderingar …. och i vårt Public Service – SVT och SR – görs det med filter och filtret är så uppenbart tydligt … ja så envetet att många okritiska blir helt indoktrinerade! Nedanstående bild visar tydligt hur illa det är:

Partisympatier inom svensk Public Service!
Partisympatier inom svensk Public Service! – SVT & SR