Idag är jag trött på politiken!

Jag tänker inte rösta på sossarna för att de sänker skatten för pensionärerna … jag tänker längre än så!

När Alliansen sänkte skatten för de som arbetade (och pensionärerna inte fick motsvarande sänkning) tänkte jag … de unga småbarnsföräldrarna – som sliter och släpar med vardagen – unnar jag hellre än sänkning … jag klarar mig. Tänkte bl.a. på mina barn …

Jag gillade inte att Isabella Lövin (mp) var ohyfsad och avbröt på strategiska ställen igår när hon debatterade med Anni Lööf (c) – tecken på svag programledare!

Överhuvudtaget ogillar jag starkt som tittare på SVTplay när folk avbryter varandra i debatter. Det är irriterande för lyssnarna samt väldigt ohyfsat – dålig stil! Brist på respekt!

Tänk om vi kunde få en trevlig samtalston i partiledardebatterna … ett samtal om viktiga aktuella frågor … idéer om lösningar … tänkbara konsekvenser av politiska beslut … farhågor om inte … konstruktiva debatter … i trevlig samtalston …

…. klarar man det i Sverige?

Jag tvivlar …. *djup suck*

Det är så enkelspårigt … uttråkande … fast ämnet är så viktigt …

Politik är viktigt!


Politikeruppdraget - Verkligheten och medborgarnas behov ska vara politikers utgångspunkt.