Nyheten idag är att Ungern ska ”spärra in” alla asylsökande. SVT-s begreppsval förstås! Det finns många flyktingläger ute i världen. Jag har inte hört att flyktingarna ”spärras in” där.

Men visst – SVT har en fientlig inställning till Ungern. Man lyfter alltid fram det negativa – aldrig det positiva. Dessutom görs ofta det negativa vinklat och så ofördelaktigt som möjligt.
Ungern vill ha kontroll över vilka som kommer in i landet och vilka som gömmer sig i flyktingströmmarna. Det önskar jag gällde i Sverige också!

Himmel vad jag önskar mig ett Public Service värt namnet … med allsidig belysning i medborgarnas tjänst”. Så är det definitivt inte med SR och SVT. Så smalt och så vinklat!

Cecilia Wikström (L) gillar jag inte alls som politiker – så synd hon är Liberal! Egentligen är hon ju inte liberal alls. Hon är mycket typ ‘myndighet’ som vet bäst hur hur folk ska göra och ha det – föga liberalt. I denna fråga som hon anför i EU är hon naiv och fastlåst i sina föreställningar. Hon vill tvinga länder …. sedan är hon så korkad att hon lyfter fram Ungerns nutida historia och menar att Ungern minsann borde begripa med alla ungrare som flydde 56. Korkat så man baxnar! Vet inte CW att Ungern är ett land som har varit ockuperat i århundraden av olika stammar och religioner. Nu är man sig själva och värnar sitt land … och milde tid vad det utvecklas snabbt. Nu efter den utsugande kommunisttiden under Sovjetstyret.
Dessutom har hon en tråkig aggressiv framtoning. Gillar verkligen inte CW.

Ja Ungern har tydligt deklarerat att medborgarna sätts i första rummet!

Det gäller inte i Sverige!

Varför hör vi aldrig politiker och samhällsdebattörer diskutera migration över tid och framtid. Jag tror att vi kan stå inför okontrollerade utmaningar i ”flyktingströmmar” framöver. Hur förbereder man sig? Jag anser att FN bör vara huvudorganisatör för världens flyktingar och att hjälpen ska upprättas utifrån varje specifik oroshärd.

Jag önskar att politikerna i Sverige värnade mer om sina egna medborgare än vad som görs idag. Den enorma summa som läggs på flyktingar och asylsökande här i Sverige hade kunnat hjälpa mångdubbelt fler ute i världen! Det är oansvarig politik som förs i Sverige.

Oansvarig och mesig!

Sverige - Ungern varandras motsatser. Dt blir intressant att följa utvecklingen!