Alice Teodorescu alltid lika träffsäker. Sannerligen befinner hon sig på ett plan högt över de flesta skribenterna. Förstår att det retar många inom det området. De försöker sticka in knivar då och då men de funkar aldrig och vänds mot avsändaren effektivt – i deras eget försåt.

Sverige krackelerar – Rättssäkerheten fungerar inte … längre. Norge förbereder för Sveriges kollaps.
I Ungern är det tryggt.

Och jag följer Sverige och Ungern – motsatser i EU. 

Så himla intressant! Ungerns agerande har ju kritiserats oerhört från Sveriges och EUs håll. Men Ungern har en stark ledare. Sverige motsatsen. Numera talar de flesta inom EU att yttre gränserna måste stärkas och skyddas. Ungern insåg tidigt när andra stod insiktsförlamade och naiva.

Sverige höjer skatt efter skatt. Dödsskjutningar, bilbränder, attacker mot ambulans och poliser låts fortskrida, äldre behandlas skamlöst, sjukvårdsköerna ökar, tandvårdsköerna likaså, överfall på allmänna platser ökar, folk börjar hålla sig inne mer och mer i Sverige där otryggheten ökar i oroväckande takt!

Ungern sänker skatt på flera matvaror, ökar pensionerna för de äldre, höjer lägsta lönerna med många procent (tror det var 15), har sänkt el- och gaspriser, fler och fler företag etablerar sig, … ekonomin har utvecklats fantastiskt bra under 2016…

I Sverige måste man ha Systembolag – och det är inte ovanligt med fyllefasoner på helger.
I Ungern köper man vin och sprit i livsmedelsbutiker – här är sällan (jag har aldrig upplevt) fyllefasoner på offentliga platser. Trots rekordmånga människor som vid jul och nyår.

Två motsatser alltså! Konkret och lätt att jämföra!
Naturligtvis säger ngn nu – det är väl inte så konstigt när de inte tagit emot flyktingar!

Det är precis det som är skillnaden!

  • Hur politikerna tar ansvar för landet!
  • Hur företager tar ansvar för företaget!
  • Hur föräldrar tar ansvar för familjen!

Om en familj vill vara ”god” och ta emot andra familjer under sitt tak så klart att medlen inte räcker till mer än begränsat! Vem ska då rycka in! Jo tvinga barnen att jobba och och se till att alla jobbar mer och mer särskilt när det inte finns tillräckligt med jobb.

Summan Sverige har använt för att ta emot flyktingar i landet är omoraliskt hög! Särskilt med tanke på hur många samma summa skulle kunnat hjälpa ute i världen.
Lika omoraliskt hög är den för de som nu befinner sig i landet. Jämför gärna med situationen för fattigpensionärer och äldre!

FAKTA ska kunna redovisas rakt upp och ner utan PK!

Det skulle vara intressant att veta hur mycket Ungern och Sverige bidrar med till flyktinghjälp på plats.

Självklart minskar möjligheterna för Sverige i samma takt som dess medborgare tyngs mer och mer.

I Ungern tycks det gå åt motsatt håll.

Apropå övergrepp:
I somras hölls den traditionsenliga Szigetfestivalen i Budapest. Den besöktes av 496 000 från 200 länder. Inga rapporter om sexövergrepp! (Ett tidigare blogginlägg)

Häromdagen hörde jag på TV att ett övergrepp hade skett – förövaren var en syrisk man. Fakta som förmedlades utan PK.

Sannerligen är det intressant att jämföra dessa två.

Sverige och Ungern är exempel på vilket kontrakt som gäller för styrande politiker:

Det politiska uppdraget - Skyldigheten!

Sverige - Ungern varandras motsatser. Dt blir intressant att följa utvecklingen!