Det pratas mycket om den hårda tonen på ”Nätet” – i sociala medier. Nätmobbningen. Det är bra! Naturligtvis! Åsikter inte bara bryts – många – alltför många – bärare av åsikter tycks slåss med mördande intensitet. Vilja den andre ont – gör den andre ont. Man skulle kunna tro att vi lever i ett land där man INTE får ha olika eller annorlunda åsikter.

Vi får faktiskt ha OLIKA åsikter. Det är tillåtet i Sverige. Vi borde vara glada och slåss för att värna detta. Det vill jag – no matter what!

Jag vill slåss för allas vår rätt att ha olika åsikter!

Vänsterextrema och högerextrema slåss inte för detta. De slåss mot oliktänkandet. De respekterar inte vår demokrati med dess åsikts- och yttrandefrihet. De anser att motståndarna ska tystas och gör allt för att störa ut och förstöra motståndarens användande av demokratiska rättigheter. Yttringarna av detta slag borde bli föremål för samhällets beslutsamma åtgärder, anser jag.

Jag skulle tro att de vänsterextrema inte anser att de högerextrema har samma människovärde och vise versa. Ja det är allvarligt! De uppför sig så!

Apropå Kent Ekeroths (sd) senaste förehavanden med åtföljande polisanmälningar om misshandel ….. föds både funderingar och frågor. Här gäller det i verkliga livet!

För att nu ngn ev läsare inte ska få griller i huvudet så vill jag deklarera att jag är alliansvän och definitivt ingen anhängare av sd!

Men som sagt! Jag vill slåss för allas vår rätt till åsikter!

Om jag har förstått det rätt går nämnde KE omkring i vardagen med LIVvakter. Varför? Troligen på grund av sina åsikter. Är det vettigt i Sverige?

Hur många fler politiker går omkring med LIVvakter för sina politiska åsikter, undrar jag? Det kulle jag vilja veta!

Varför tar man inte mer beslutsamma tag i denna odemokratiska företeelse?

Varför ”får” man i praktiken INTE ha olika åsikter i Sverige?

Hur kan demokratiska rättigheter återställas i Sverige?

 

Moder Svea gråter …

Moder Svea - Konstverk av Sven Boberg

Moder Svea – Konstverk av Sven Boberg.