Jag tycker det är helt OK att utlysa folkomröstning i viktiga frågor. Det är demokrati att efterhöra folkets röst.

Bra gjort av premiärminister Orban, kan jag tycka. Fler länder borde utlyst folkomröstning i denna – måste man säga – omvälvande fråga som migrationen är. Själv hade jag föredragit att Sverige hjälpte fler i närområdet än åtagit sig dessa hutlösa kostnader på hemmaplan. Hjälpa eller inte – är inte frågan! Alla vill hjälpa men det finns olika sätt.

Resultatet blev förstås inte vad Victor Orban hoppats på. Folket gav honom inte det starka stöd han hade hoppats på. Bara att konstatera.

Men … jag undrar över siffrorna … INTE ENS HÄLFTEN av de röstberättigade röstade! men av de som röstade var över 90 % på Orbans linje.

Tror siffrorna liknar valet om EU.

Hur ser det ut med röstdeltagandet i Ungern överhuvudtaget?

Är det en kvarleva från kommunisttiden – att folk fortfarande inte vågar tro att deras röst betyder något?

Ja det vore intressant att få veta mer om röstdeltagandet – hur det ser ut – hur ungerska folket tänker här.

Det skulle inte förvåna mig om svensk media och Public Service – avfärdar detta med en enkel lösning. Man orkar knappt lyssna på den svenska vinklade rapporteringen!

Livebevakningen var under all kritik! Så usel!

Eva Elmsäter – utlandsreporter rapporterar att ungrarna inte vill dela på fördelarna med EU-medlemskap. Vilket stöd har hon för detta uttalande? Det vill jag veta!
Dessa utlandskorrespondenter håller på och tycker och har en massa åsikter – det är så låg nivå! Redovisa vilka ni pratar med och vad ni grundar era uttalanden på!

Magstarkt var det att lyssna på Frida Härjeryd i direktsändningen. Personligt tyckande så det osade om det. Vad hade hon för kompetens att uttala sig i denna fråga i direktsändning och under så lång tid? Vid googling ser jag att hon flyttat från Umeå för att rädda hundar i Budapest.
Frida Härjerud, an activist at FAPF. Är FH kanske kompis till ngn på SVT? Man undrar ju!

Hur tänker svenskt Public Service!? Ja man undrar sannerligen!

En sak är säker! Demokrati handlar om folkets röst. Hur kan man göra det till något så ”fult” i svenskt media?

Kom nu inte och säg att det handlar om att inte vilja hjälpa för det är fel!