Det är intressant när det skakas om inne i partierna och man befinner sig utanför och bara studerar skeendet – företeelsen.

Först vill jag säga att jag tycker man har skött denna ”krisen” mycket värdigt. Då menar jag hur det har framstått i media – hur man har agerat när journalisterna rusar till. Detta tror jag är helt och hållet Jan Björklunds förtjänst.

Jan Björklund – är den absolut mest erfarne och mogne partiledare i Sverige idag. Han har helhet och detaljer med i varje framträdande. Det kan man verkligen inte säga om många politiker. Men det är egentligen helt nödvändigt att ha den egenskapen/kompetensen. Fattar inte liberalerna vilket värde deras partiledare utgör för Liberalerna är det illa. Att siffrorna är låga beror inte på JB.

Vad är det som hänt? Jo Birgitta Ohlsson gick ut som en frifräsare och stod inte för det beslut som fattats gemensamt. På den nivån beslutet fattades är det detsamma som att ”hugga i ryggen”. Så kan man inte ha det i någon organisation. Naturligtvis! Men Jan Björklund hanterar det med den äran.

Birgitta Ohlsson vaknar i en torktumlare och somnar i …. ja hon upplever ett stort stöd …. så klart. Vissa älskar ju att rusa till i den spontana känslan. Men vilka rusar till? Egentligen? De flesta säkerligen utanför Liberalerna. Kanske Birgitta Olsson borde starta nytt parti – Frifräsarna!? Säkert skulle hon få både feminister från F!, sossar från s, miljöpartister från mp …. Ja det skulle kanske kunna bli större än F! – ett nytt alternativ.

Vad är det för liberalt att låta religiösa friskolor få finnas? Liberalt för vem? Inte för barnen i alla fall!
Frihet för föräldrar att tvinga barn in i en religion är samtidigt övergrepp på barn. Birgitta Olsson har tydligen ett vuxenperspektiv och definitivt inte ett barnperspektiv!

Jag skulle kunna skriva mycket mer om varför religiösa friskolor inte ska få finnas i Sverige.

Nästa område handlade om SD. Jan Björklund menar att sd bör vara med i samtal om olika politiska frågor i riksdagsarbetet. (Likt vänsterpartiet som också har en mycket svart historia.) Birgitta Olsson är helt emot detta och då undrar jag vilken respekt BO visar demokratin och svenska medborgare!?

Själv ogillar jag v och sd lika mycket och tycker de är avarter i vår demokrati. Hade varit bättre om de inte funnits. Nu gör de det. De finns för att vi har sunda demokratiska val.

Agerandet som skett i Sveriges Riksdag hittills med utfrysning av sd kan endast liknas vid mobbning på hög nivå. Våra ”höga” politiker är inga förebilder när det gäller det viktiga i ”hur vi bemöter varandra”. Barn i skolan får inte mobba varandra men i Riksdagen får man, blir därmed budskapet. BO är alltså en mobbare av rang.
Detta beteende har antagligen också givit sd högre och högre siffror. Folk reagerar på både detta beteende och på de politiska beslutens konsekvenser som visar sig i vardagen.

Du Birgitta! – Visst finns det rasister i sd och visst är deras ursprung fruktansvärt! – Men! Deras flesta sympatisörer är vanliga medborgare som reagerar/protesterar.

Jan Björklunds utspel i denna fråga visar att han hyser respekt för demokratin. Och – viktigt – tar avstånd från mobbning.

Birgitta Ohlsson och ngn till är anledning till att jag inte kan rösta på Liberalerna. (Där finns ingen ödmjukhet eller moget ledarskap för den delen!)

Ibland fattar inte ens Liberaler vad som är liberalt – de tar på sig någon slags myndighetsdräkt och tror de vet (för andras räkning). Det kallas ibland för ”passion”.