Sista inlägget på denna säsongens Blogg100.

Genomfört uppdrag härmed 🙂

Överraskades av Dalai Lamas synpunkter angående flyktingfrågan i Europa. Jag är benägen att hålla med honom. För få inser konsekvenser.

31.05.2016, 12:57

”Mit ungewöhnlich deutlichen Worten hat sich der Dalai Lama erstmals zur aktuellen Flüchtlingskrise in Europa geäußert. Demnach hält er eine Begrenzung der Flüchtlingsströme für absolut notwendig. Vor allem die Entwicklungen in unserem Nachbarland Deutschland sieht er skeptisch. ”Deutschland kann kein arabisches Land werden. Deutschland ist Deutschland”, sagte er gegenüber der ”Frankfurter Allgemeinen Zeitung”.

Sedan är jag fortfarande upprörd över hur vi sviker kvinnor och barn både på asylboenden och i förorterna.

”Mot henne kom en muslimsk man i traditionell klädnad. Han ställde sig framför henne och skrek: ”Om du inte börjar bära slöja så ska vi raka av dig håret!”.

LÄS MER
Soheila Fors: Öppet brev till svenska islamister

Kvinnan som fått nog och som var mycket större än den tunne mannen slog till honom och tryckte ner honom i en isig vattenpöl. Krav ställdes på att hon skulle inordna sig i ledet, underställa sig sharias koder, bli del av en parallell verklighet. Hon sa nej!

Det jag berättade om ovan är bara ett litet exempel på vad som sker i Sverige idag. Det pågår en bildning av etniska enklaver i Sverige där sharia och könsapartheid etableras som norm.”

Sedan får vi vara beredda på att den där ekonomin som enligt finansministern Magdalena Andersson (s) går som en Tesla snart kommer att avstanna med rosslig motor.

Den starka svenska ekonomin riskerar inom en snar framtid att övergå till en kris. Det hävdar flera nationalekonomiska forskare. ”Det är mycket prat om problemen, men inget görs. Nu börjar vi närma oss en punkt där det inte går längre – vi måste agera”, säger Fredrik N G Andersson, docent i nationalekonomi vid Lunds Universitet.”  Arbetsmarknadsnytt.

Ja vi har en handlingsförlamad regering. Vänstergrönt öförmöget styre. Är det vad vi förtjänar?

Jag tycker inte det och själv är jag oskyldig – jag är Alliansvän och gillar handlingskraft! Den nytillträdda Alliansregeringen var oerhört effektiv och betade snabbt av vallöfte efter vallöfte. Men jag håller med – andra perioden var inte lika lyckad – mest p.gr.a. Reinfeldst (m) oresonabla attityd vilken bäddade för en orealistisk flyktingmottagning. Jag tycker Alliansen har anledning att vara självkritisk här – inte minst moderaterna.