Skulle vara intressant om Mats Knutsson och Margit Silberstein intervjuade samma person – tex prof Lars Trädgårdh, Tino Sanandaji …  eller andra som har en klar bild över hur saker ser ut när det gäller viktiga samhällsfrågor.

Resultatet skulle bli olika är jag övertygad om. Själv tycker jag MK är bäst och har vuxit in i rollen bra. MS har blivit sämre tycker jag.

Jag vill ha saklighet. Fakta rakt upp och ner. Utan omskrivningar, omtolkningar, försköningar, överdrifter, mörkning ….!

Jag blir irriterad när Public Service använder ledande frågor, utgår från egen agenda, använder ställningstagande begrepp … och det sker ideligen. När ska vi få ett Public Service som lever upp till uppdraget och levererar i medborgarnas tjänst? När ska vi få allsidig belysning?

I stället gillar Public Service den uttråkande konfliktsåpan. Bjuder in två motståndare som får tjabba och oftast utan styrning. Cecilia Gralde står då mest och tittar i sina manuspapper. Hon är definitivt sämst.
Dessa tillfällen blir oftast utfyllning av tid känns det som programledarna tänker med en lättnadens suck.

Varför fortsätta med denna tjabbverkstad. Det finns samtal! Per Malm sköter EU-samtal på ett väldigt bra sätt. Behagligt och trevligt att lyssna på. Dessutom kommer meningsskiljaktigheter fram tydligt. Lär av honom!

Varför inte testa fåtöljer och samtal för allvarliga och viktiga samhällsfrågor. I stället för stående vid bord och fasligt tjafsande … och som dessutom mynnar i det otroligt löjliga … Vem vann debatten?
Det är sandlåda och så går det till i Sverige. Hur i hela fridens dar har man lyckats tappa sans och förnuft!? Det är journalisterna på SVT och SR som solkat ner vår Public Service så till denna låga nivå. Skärpning!

Ta nu inte morgonsoffornas skvallerliknande diskussioner som utgångspunkt!

Se till att komma upp med något seriöst!

Dessutom – ni inom svensk Public Service är de mest vänsterorienterade – det märks sannerligen!
Var finns etik och moral när det gäller det viktiga uppdraget?

Public Service och uppdraget