Jag hade sett fram emot Dawkins i programmet Skavlan. Han är en av mina favoriter och förebilder i vår tid. Klok man – tänk att det finns så få! Kloka och med civilkurage. Där sanning och förnuft gäller.

Jag reagerade på Linn Ullmans inlägg angående Bach. Är hon religiös? Antagligen! Men det som slog mig mest var hennes brist på logik. Ena stunden hyllade hon tusenåriga (de bibliska) berättelserna  och i nästa stund var hon helt överens om skådespelares och författares ihopljugna berättelser! Blev förundrad över denna inkonsekvens ….. En sådan brist på skärpa borde vara osannolik hos Liv Ullman eller? Kanske hade hon fått i uppdrag av Skavlan att göra inläggen om Bach för att få lite hetta i debatten. Man undrar ju!

Richard Dawkins – the EVIDENTIST – kan då alltid svara för sig – med skärpa, sanning och förnuft.