En kommentar jag skrev hos ”Mormor”:

Bra och intressant skrivet! Viktiga frågor men oj så stort område med många perspektiv de täcker. Vill gärna skriva mina synpunkter men vet knappt var jag ska börja 😉
Jag börjar med:
Jag gillar verkligen mångfald och jag har alltid sedan barnsben varit nyfiken på människor.
Men utvecklingen i Sverige oroar mig mer och mer. Mycket faktiskt. Politikerna har inte skapat de förutsättningar de borde för att få en fungerande integration. Sverige har stora problem och som tyvärr låtits växa under många år. Att nu ta emot en sådan mängd människor från en helt annan kultur kommer att bli en utmaning med massor med problem. Helt okontrollerat! Handlingsförlamade politiker!
Det kommer att bli mycket tungt för ”svenskarna”/medborgarna. Det kommer att märkas inom sjukvården, skolan, omsorgen om våra äldre, ….. Som jag ser det har politikerna inte tagit sitt samhällskontrakt gentemot medborgarna på allvar! Alla länder i EU borde haft samma asylregler!!!! Sverige = vissa politiker har storhetsvansinne när det gäller att rädda världen från alla problem – tror de är världens ”bror duktig”. Tänk vilka kostnader – tänk hur många i världen som skulle kunna fått hjälp för de kostnader som Sverige nu försatt sig i på hemmaplan!!!!
Sverige är ett generöst land – visst – det är fint – men just nu har det blivit huvudlöst!
Självklart kommer det att torna upp sig problem – stora problem framöver. Jag är här realist men vanligen optimist.
Dessutom gillar jag inte kvinnoförtrycket som följt med hit och jag gillar inte att mellanösternkonflikten som har flyttats hit med (palestina)flyktingar m.fl. som skriker död åt judarna på Malmös gator. oj oj oj det blev en hel del …. kram