Idag har jag varit förlamad av det fasansfulla som hänt på skolan Kronan i Trollhättan. En svartklädd ung man i 20-årsåldern, beväpnad med ”stickvapen” (knivar, svärd), har attackerat personal och elever. Tre döda – två fortfarande allvarligt skadade.

Innan denna händelse skrev jag om ett övergrepp på ett barn på en flyktinganläggning där polisen nu släppt mannen och han är inte längre misstänkt för brott.

Det är lätt att dras med under nyhetsflödets svallande. Det är lätt att påverkas.

Min ambition är alltid att beskriva så sakligt som möjligt – alltid! Här på denna bloggen kopplas händelserna i vardagen också till politik.

När det gäller avsaknad av #barnperspektiv blir jag arg och riktigt upphetsad. Det märks!

Jag beskriver verkligheten – även om den är provocerande. Jag beskriver rakt upp och ned.

Jag visar en verklighet … en verklighet som ofta har många olika perspektiv …

Idag är inte politik så roligt!

Vänsterpartiet och de RödGröna i Trollhättan är skyldiga till det för allmänheten öppna kaféet – kallat ”Gubbkaféet – i skolan. Moderaterna i Trollhättan har satt elevernas trygghet främst och velat stänga.